Kattegattleden is Fietsroute van het Jaar 2018

Kattegattleden, de eerste nationale fietsroute in Zweden, is uitgeroepen tot Fietsroute van het Jaar 2018. Op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht is de bijbehorende Fietstrofee feestelijk uitgereikt aan de winnaar. De Zweedse kustroute kreeg van juryleden de voorkeur boven de drie andere genomineerden: Green Velo in Polen, ViaRhonâ in Zwitserland/Frankrijk en de nieuwe internationale Maasfietsroute door Frankrijk, België en Nederland.

Het traject van Kattegattleden loopt van Helsingborg naar Gothenburg langs de Zweedse westkust, over een afstand 395 km. ,,Een afwisselende route langs de scherenkust met rotspunten, eilandjes en vissersplaatsjes”, meldt het juryrapport. ,,De infrastructuur is prima voor toeristische fietsers en de route is duidelijk bewegwijzerd.”

De jury keek ook naar de toekomst. ,,Kattegattleden is route no. 1 van een nieuw nationaal fietsnetwerk in Zweden. Hopelijk leidt de toekenning van de trofee tot een voorspoedige uitbouw daarvan.” De Fietsroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs en heeft als doel overheden en toeristische diensten te stimuleren aantrekkelijke fietsroutes te ontwikkelen. Kattegattleden is de opvolger van La Vélo Francette, de Fietsroute van het Jaar 2017.

 


Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Porsche Museum toont voor het allereerst zijn oudste 911
Voor de liefhebber. Het Porsche Museum in Stuttgart heeft drie jaar gewerkt aan...
Read More
0 replies on “Kattegattleden is Fietsroute van het Jaar 2018”