Karel Eijkman op 19 juni bij Aeropagus

Op zondag 19 juni, 16.00 uur, is Karel Eijkman, kinderboekenschrijver en dichter, de gast van Aeropagus Bloemendaal. In de Dorpskerk van Bloemendaal gaat Ad van Nieuwpoort met hem in gesprek over zijn werk. De Bloemendaalse Niki Jacobs zingt Jiddische liederen en Pieter Jan Cramer begeleidt haar.
Karel Eykman bracht vrijwel zijn hele leven schrijvend door. Of het nu was voor de krant, een kinderboek, radio, tv of jeugdtheater. Hij maakte meer dan zestig boeken waarvoor hij onder andere een Zilveren en een Gouden Griffel kreeg. Ook schreef Karel Eykman meer dan duizend liedjes.
Wie is de man die meewerkte aan programma’s als De Stratenmakeropzeeshow, De film van Ome Willem, het Klokhuis en Sesamstraat? Wie zit er achter de talloze speelse, vrijzinnige Bijbelse gedichten met steeds weer die kwinkslag? Ad van Nieuwpoort spreekt met de man die ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag de bundel ‘Jaarringen in 80 gedichten’ schreef, een poëtisch zelfportret en tevens een zeer persoonlijke geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw
Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Eerste kievitsei Noord-Holland gevonden op 5 maart 2019
Het eerste kievitsei van Noord-Holland is op 5 maart om 16.00 uur...
Read More
0 replies on “Karel Eijkman op 19 juni bij Aeropagus”