Karavaan viert haar 25e verjaardag


Begin juni is het er weer: Karavaan Festival in regio Groot Alkmaar. Tien dagen verrassend locatietheater op bijzondere plekken en een bruisend festivalhart op het Doelenveld Alkmaar met korte voorstellingen, straattheater, livemuziek, theatrale installaties en pop-up restaurant Tineke Kookt. Een editie met een gouden randje, want Karavaan bestaat 25 jaar.
Het festival brengt bezoekers door de hele regio naar boerderijen, cultuurhistorische locaties, de polder, het bos, de binnenstad en bijzondere bedrijven waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers. Highlights zijn de premières van de grootse oer-opera Aardappelvreters van Silbersee, Gouden Haas en Slagwerk Den Haag, het muziektheaterproject Deep Blue van Project Wildeman en het nieuwste werk van Anne Roos Rosa de Carvalho. Het confronterende werk Ceci n’est pas van Dries Verhoeven is te zien, naast het boerendrama Koning van het Grasland van Toneelgroep Jan Vos en Onder het Melkwoud van Afslag Eindhoven.
Vanuit het festivalhart op het Doelenveld start de Nieuwe Makersroute met werk van jonge theatermakers en ook een nieuwe theatrale fietstocht; één van de succesrecepten van vorig jaar. Op de zondagen is er familietheater tijdens de Kinderkaravaan. Het festival wordt afgesloten met een feestelijk en groots bacchanaal vol lekkers, theater en muziek in de eveneens jarige Grote Kerk Alkmaar. Het festivalhart zelf is elke dag goed voor een shot inspiratie met een wel heel gevarieerd en gratis te bezoeken programma. Van 1 tot en met juni in regio Groot Alkmaar. Foto: 
Rick Akkerman.
Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
ANBO: stop met gekissebis over volgorde vaccineren
Het kabinet heeft vandaag een beslissing genomen over het met voorrang vaccineren...
Read More
0 replies on “Karavaan viert haar 25e verjaardag
”