Karavaan Festival met locatietheater in Noord-Holland, van grootse strand-opera tot intiem boerendrama

Van 29 mei tot en met 7 juni is Karavaan Festival in Noord-Holland. Tien dagen lang bijzonder locatietheater en een theatrale fietsroute op verrassende plekken in onder andere Alkmaar, Bergen aan Zee, Heiloo, Heerhugowaard, Driehuizen en de Schermer. En een zomers festivalhart in het groene Victoriepark Alkmaar met het populaire Tentjestheater, gratis straattheater, livemuziek, Kinderkaravaan en een pop-up restaurant. Het thema deze editie: Groeizucht.

Het festival brengt je naar boerderijen, het strand, cultuurhistorische locaties, leegstaande winkelpanden, onverwachte plekken in de binnenstad en bijzondere bedrijven waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers. Er zijn dit jaar maar liefst negen landelijke premières te beleven.

Highlights

Eén van de highlights van dit jaar is de première van de grootse oeropera ‘Kaapdiegoeiekoop’ op het strand van Bergen aan Zee. Ook maakt Karavaan de eigen productie ‘Kiem’, een boerendrama over de (on)maakbaarheid van het leven, gespeeld op een boerderij in de Schermer. In het prachtige lintdorp Driehuizen gaat publiek in de splinternieuwe voorstelling ‘Uw eigen Kersentuin’ op theatrale wandeling door de polders. Voor de voorstelling ‘Cowboys & Indians’ reisden de theatermakers af naar de indianenreservaten in de Verenigde Staten, ontmoetten daar de faithkeeper van de Berenclan van de Onyota’a:ka-stam en maken met hem een moderne western in Heerhugowaard. 
Verder is er onder andere een theatrale fietsroute door verschillende dorpen rondom Alkmaar met onderweg voorstellingen, expedities en lekker eten & drinken. En er is een Nieuwe Makers Route door de Alkmaarse binnenstad met werk van jonge theatermakers.

Festivalhart met Tentjestheater en livemuziek in Victoriepark

Het festivalhart is elke dag goed voor een shot inspiratie met een wel heel gevarieerd en gratis te bezoeken programma van straattheater, pop-up performances en livemuziek. Het populaire Tentjestheater wordt uitgebreid met nog meer korte voorstellingen en op beide Pinksterdagen is er familietheater met onder andere de theatervoorstelling ‘Koning van Katoren’. Het vorig jaar opgerichte Ministerie van Alkmaarse Zaken ontregelt het festivalhart, met de ‘Groeilobby’.

Dit alles is slechts een klein tipje van de festivalsluier. De algemene kaartverkoop start 3 april. Kijk op karavaan.nl voor informatie en voorstellingen. (Foto: Bowie Verschuuren)

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Het wordt weer tulpentijd

Van januari tot en met april is het tulpentijd met lekker veel...
Lees meer