Karavaan, buitengewoon theater op locatie doet oproep aan jonge makers

Karavaan, buitengewoon theater op locatie, zoekt geëngageerde makers voor het maken van een korte locatievoorstelling met als thema Groeizucht. Karavaan organiseert van 22 t/m 29 december 2019 de vierde editie van de Winterkaravaan waarvoor ze kunstenaars uitnodigt om in Alkmaar een korte productie te maken. Eén van deze voorstellingen kan worden uitgewerkt tot een avondvullende voorstelling om tijdens Karavaan Festival in 2020 op een bijzondere locatie gespeeld te worden.

De Winterkaravaan is het talentontwikkelingsproject van Karavaan, waaraan reeds drie succesvolle edities vooraf gingen. Op basis van de ingediende plannen kiest Karavaan maximaal 5 makers voor de Winterkaravaan. Makers krijgen artistieke en productionele begeleiding. In de Winterkaravaan ziet het publiek in een carrousel alle voorstellingen.

Geïnteresseerde makers kunnen een plan indienen voor een korte theater-, dans-, muziektheater- of multidisciplinaire voorstelling van 20 minuten. Kaders zijn dat makers maximaal 5 jaar geleden afgestudeerd zijn aan een kunstvakopleiding en geïnteresseerd zijn in het werken op locatie binnen/in verhouding tot dit maatschappelijke thema.

Karavaan Festival is in 2020 van 29 mei tot en met 7 juni. Kijk voor meer informatie onder ‘Nieuws’ op karavaan.nl (Foto: Moon Saris)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Beverwijker Johan Hoogeboom in Andermans Veren Live!
Er is altijd een derde… is alweer het derde programma van het...
Read More
0 replies on “Karavaan, buitengewoon theater op locatie doet oproep aan jonge makers”