Karavaan brengt theatervoorstelling over meeuwenoverlast

Karavaan Festival presenteert 1 t/m 10 juni in haar thema #openmind het locatietheater Duivenstront en Meeuwenkak, een voorstelling over burenruzies, meeuwenoverlast en meester Frank Visser.

Duivenstront en meeuwenkak is een fabel van theatermaker Harriet Stroet, geïnspireerd op ‘Meester Visser doet uitspraak’. Een grappige en meesterlijk gespeelde voorstelling over drie vrouwen in een Alkmaarse volkswijk. Ze wonen alleen en zijn buren. Wanhopig op zoek naar contact, maar niet in staat om een normaal praatje te beginnen, beginnen ze elkaar nauwlettend in de gaten te houden. Een ruzie begint omdat mevrouw Oosterbuur de vogels in haar tuin voert. De twee aangrenzende buurvrouwen hebben, zo zeggen ze, enorme overlast van alle poep van die vogels! Een buurtrechercheur kan niet voorkomen dat hun eenzaamheid uitmondt in een regelrechte burgeroorlog…

De voorstelling komt op het moment dat meeuwenoverlast weer bijzonder actueel is. Momenteel werkt gemeente Alkmaar aan een campagne tegen meeuwenoverlast, waaronder het stimuleren van inwoners om meeuwen niet te voeren.

Als locatie voor dit theater over buren en verdraagzaamheid in een volkswijk, is gekozen voor het nieuwe buurtcentrum Overdie Ontmoet aan de Arcadialaan in Alkmaar. Duivenstront en meeuwenkak zie je van 1 t/m 10 juni. Kaartjes zijn € 9,00. Meer informatie en tickets op karavaan.nl (Foto: Ascon de Nijs)

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Meer weten over de flora, fauna en historie van park Westerhout?
Op zondag 30 april organiseert IVN Midden-Kennemerland een wandeling door Park Westerhout...
Read More
0 replies on “Karavaan brengt theatervoorstelling over meeuwenoverlast”