Kanocursus in Spaarndam

Kanovereniging KVS in Spaarndam organiseert eind maart een beginnerscursus Kanoën. Voor iedereen die graag recreatief wil kanoën maar opziet tegen het gewiebel bij in- en uitstappen.   

Wie graag buiten vertoeft en daar actief wil zijn, moet eens aan kanoën denken. Dan kom je op plekken die zelfs lopend nauwelijks toegankelijk zijn. Al peddelend gaat er een heel groene wereld voor je open. Die ziet er trouwens verrassend anders uit vanaf het water. Maar wie wil kan ook leuke tochten maken door een waterrijke binnenstad (Haarlem, Leiden, Utrecht).

Kanoën is een prettige buitensport. Je gaat iets sneller dan wandelsnelheid en er is  gelegenheid genoeg om ondertussen met medekanoërs te praten. Of om je heen te kijken en te genieten van vergezichten, wolkenluchten en bijzondere achtertuinen. Het peddelen is niet zo moeilijk. Maar je moet wel je evenwicht bewaren en je staande houden tussen andere watergebruikers. Dat kun je leren.

Wie de beginselen van het kanoën onder de knie wil krijgen, kan daarvoor terecht bij Kanovereniging Spaarndam (KVS). Die biedt eind maart en begin april een cursus van drie zaterdagochtenden aan. In een groep van hooguit tien leerlingen leert u in- en uitstappen, peddelhouding, bochten nemen en de beginselen van veiligheid op het water. Dankzij de kleine groep is er gegarandeerd voldoende aandacht voor de individuele cursist.

De cursus is geheel vrijblijvend, u hoeft geen lid te worden van KVS. De vereniging stelt kano, peddel en zwemvest ter beschikking en u krijgt lesmateriaal. Dat is, net als de koffie/thee, bij de cursusprijs van 25 euro inbegrepen.

Opgeven kan per e-mail (info@kvspaarndam.nl). Cursusdagen zijn zaterdag 28 maart, 4 en 11 april.

U vindt op www.kvspaarndam.nl meer informatie over de cursus.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Rondleidingen over Zorgvlied tijdens corona
Marcel Bergen en Irma Clement (auteurs van Wandelen over Zorgvlied) starten weer met twee...
Read More
0 replies on “Kanocursus in Spaarndam”