Jonge muzikanten bij Prinses Christina Concours

Bijna zestig jonge muzikanten van twaalf tot en met negentien jaar doen mee aan het Prinses Christina Concours in Zaandam en Haarlem. Zij treden op voor jury en publiek tijdens het eerste regionale concours van 2018, in het weekend van 12 tot en met 14 januari. De selecties worden gehouden in FluXus, Zaandam, op vrijdagavond en zaterdag. Ongeveer zeven deelnemers gaan door naar de regiofinale op zondag 14 januari in de Philharmonie, Haarlem. Publiek is welkom om te komen luisteren, de toegang in Zaandam is gratis. Aanvang vrijdag 18.00 uur en zaterdag 9.30 uur.

Zara le Clercq, vijftien jaar, komt uit Haarlem en speelt piano. ,,Ik doe mee aan het Prinses Christina Concours, omdat ik ontzettend veel leer van het optreden voor jury en publiek. Je kunt al je liefde en passie voor muziek delen in de fijne sfeer die er in dit concours is.” Alle deelnemers krijgen feedback van de jury, iets waar Zara naar uit kijkt. ,,De tips geven vaak nieuwe inzichten, waardoor mijn spel weer vooruit gaat.” De 13-jarige Rikke de Waard uit Amsterdam en te zien op de foto wil graag haar vioolspel laten horen aan de jury. Ze studeert momenteel hard op twee stukken van Haydn en Dvořák. ,,Ik verheug me het meeste op het moment wanneer de eerste zenuwen voorbij zijn en ikzelf ook echt kan genieten van de muziek.” zegt Rikke.

Voor de regiofinale in Haarlem kan het publiek een kaartje kopen bij de Philharmonie. De finale begint om 14.30 uur en rond 17.00 uur reiken J.W. Remkes, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, en J. Wienen, burgemeester van de gemeente Haarlem, de prijzen uit.

 

 

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
6 van de 10 ouderen al geregistreerd in Donorregister
Op 1 juli 2020 komt er een nieuwe donorwet. De overheid vraagt...
Read More
0 replies on “Jonge muzikanten bij Prinses Christina Concours”