John Cleese met soloprogramma in Muziekgebouw

In 2016 was hij al even in Eindhoven om zijn Silly Walks-tunneltje te openen. Volgend jaar komt hij terug naar Eindhoven met het soloprogramma The Last Time To See Me Before I Die. Een avond vol typisch Britse humor, meesterlijk vertelde autobiografische anekdotes en hilarische grappen. Uniek aan deze show is dat na de pauze John Cleese ingaat op vragen uit het publiek.

John Cleese (1939) werd wereldberoemd met de absurde humor van Monty Pyton’s Flying Circus. Hij speelde de hilarische hoteleigenaar Basil Fawlty in de door hemzelf geschreven en geregisseerde, populaire tv-serie Fawlty Towers. Daarnaast schreef en produceerde hij meerdere succesvolle bioscoopfilms waarin hij ook acteerde. Onder meer Monty Pyton and the Holy Grail, het onvergetelijke Life of Brian en later A Fish Called Wanda, dat een Oscarnominatie kreeg.

Verder schitterde de alleskunner John Cleese in rollen in James Bond- en Harry Potter-films en werkte hij mee aan verschillende educatieve tv-series en documentaires. Hij schreef boeken, waaronder de bestseller Hoe overleef ik mijn familie. Dit is wellicht een van de laatste mogelijkheden om het bijna 80-jarige icoon van de Britse humor live te zien optreden. Op 6 juni 2018 staat hij op het podium van Muziekgebouw Eindhoven. Verkoop kaarten vanaf vrijdag 8 september 10.00 uur.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Stookt u of uw buren wel eens een houtkachel of open haard?
Tijdens de wintermaanden en misschien nog wel meer tijdens deze lock down periode, zitten...
Read More
0 replies on “John Cleese met soloprogramma in Muziekgebouw”