Jisp te voet en te water

Zondag 7  augustus om 10.00 uur begint een vaar- en wandelexcursie in Jisp. Een evenement samengesteld door Bezoekerscentrum De Poelboerderij met medewerking van de Oudheidkundige Commissie Jisp. Allereerst wordt er een mooie vaartocht gemaakt door het vogelrijke Wormer- en Jisperveld met aansluitend een wandeling door het rustieke, historische dorp Jisp.

Op woensdag 10 augustus vanaf 13.30 uur varen door een roemrijk verleden. In de zomer is het Wormer- en Jisperveld landschappelijk op z’n groenst en mooist. De gids vertelt over het boeiende verleden van Wormer en Jisp. Van prehistorie tot heden.  Over windmolens, het Verbonden Hoofd en de Gouden Eeuw. Over vaarboeren en natuurboeren. En natuurlijk is er onderweg volop aandacht voor prachtige vogels en planten.

Reserveren via 075-6219100 of via bezoekerscentrum@poelboerderij.nl. Vermeld in de reservering duidelijk de vaarexcursie met datum en tijdstip, het aantal personen en het telefoonnummer. Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer. Op de foto het voormalig raadhuis Jisp. Foto archief Poelboerderij.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Het wordt weer tulpentijd
Van januari tot en met april is het tulpentijd met lekker veel...
Read More
0 replies on “Jisp te voet en te water”