Je hele woning gelijkvloers: de voordelen!

Je-hele-woning-gelijkvloers

Iedereen die denkt dat gelijkvloerse woningen niet van deze tijd zijn, heeft het compleet mis. Steeds meer mensen willen juist in zo’n woning trekken. Gelijkvloers wonen heeft zoveel voordelen, in dit artikel benoemen we de belangrijkste voordelen in onze ogen!

Gelijkvloers wonen is erg praktisch

Alles wat je nodig hebt, is dichtbij. Het klinkt erg logisch, maar vind jij het niet irritant als je elke keer de trap op moet om de was te doen of te strijken? Als je gelijkvloers woont heb je dit probleem absoluut niet meer. Daarnaast is gelijkvloers wonen ook erg praktisch voor mensen die net kinderen hebben gekregen of slecht ter been zijn. Als je kleine kinderen hebt, is gelijkvloers wonen erg praktisch: als het kind net in de eerste levensjaren zit voorzien ouders de trappen vaak van traphekjes. Dit gehele probleem verdwijnt wanneer je gelijkvloers gaat wonen. Als je slecht ter been bent, is traplopen of beter gezegd: ‘beklimmen’ al helemaal gevaarlijk. Zo gebeuren de meeste ongelukken bij ouderen als ze de trap op willen lopen.

Je buren betalen mee!

Besparen op je energierekening, het kan met gelijkvloers wonen! In een normaal huis met 3 verdiepingen verplaatst alle warme lucht zich naar de bovenverdiepingen, terwijl je daar misschien wel het minste bent. Met een gelijkvloerse woning kun je dus besparen op je energierekening. De warme lucht kan zich simpelweg niet naar boven verplaatsen. Hierdoor blijven de ruimtes waar je de warmte opwerkt, ook echt warm.

Privacy

Gelijkvloerse woningen worden over het algemeen op grotere stukken grond gebouwd dan het rijtjeshuis of de 2-onder-1 kap woning van je kennis. Bungalows zijn vaak alleenstaande woningen. Bang dat mensen toch te makkelijk naar binnen kijken? Dat kan je voorkomen met de juiste raamdecoratie op maat. Neem bijvoorbeeld raamshutters of lamellen. Dit is raamdecoratie die ervoor zorgt dat mensen niet meer gemakkelijk naar binnen kunnen kijken.

Huishoudelijke taken

Het hebben van een eigen huis brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee, denk bijvoorbeeld aan het huishouden. Met een gelijkvloerse woning kunnen de dagelijkse werkzaamheden veel gemakkelijker uitgevoerd worden. Je hoeft in ieder geval niet meer de trap op met al die zware spullen, zoals een stofzuiger of een emmer vol met sop om het huis te soppen.

Al met al heeft het wonen in een gelijkvloerse woning veel voordelen volgens ons, hoe denk jij hierover?

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Nicols riviercruises zet voet aan Nederlandse bodem

Het van origine Franse riviercruises bedrijf Nicols opent in april zijn eerste...
Lees meer