IVN-strandexcursie in IJmuiden

IJmuiden – Op zaterdag 6 november organiseert het IVN Zuid-Kennemerland onder leiding van IVN-Natuurgidsen een leuke strandexcursie voor jong en oud op het strand van IJmuiden. Laat u eens verrassen door de dingen die langs de vloedlijn te vinden zijn! We gaan kijken langs de vloedlijn rond laagwater. Want dan vind je meer leuke en interessante vondsten op het strand!

 Er spoelen bij herfstachtig weer levende wormen, zoals goudkammetjes, aan en ook schelpdieren zijn te zien. Bijvoorbeeld de grote strandschelp en kokkels. En als er na een storm een tijdje een vrij krachtige oostenwind staat dan is het strand bijzonder rijk aan schelpen, slakken en soms de vaak minder populaire kwallen!

Wie eens lekker wil uitwaaien en interessante dingen wil weten over het strand is van harte welkom. Voor de echte strandliefhebber, jong of oud, is het juist leuk om aan deze excursie mee te doen!

Warme kleding en goed schoeisel aantrekken!

Dit is een excursie in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Reserveren/aanmelden via www.np-zuidkennemerland.nl. Info via 023-5411123. Locatie/vertrekpunt:  IJmuiden, bij het eindpunt van bus 382 achterin de jachthaven ; binnen één minuut sta je op het strand!

Kosten: geen. Duur/tijdstip: 11.00-12.30 uur.

Foto: aangeleverd

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Egels hebben het moeilijk door de droogte
Deze lange droge en warme periode maakt het leven van de egels...
Read More
0 replies on “IVN-strandexcursie in IJmuiden”