IVN Leuke zomerse werkdag in Middenduin

Een zomerse werkdag is in aantocht! Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert zaterdag 28 augustus samen met Staatsbosbeheer een leuke werkdag in natuurgebied Middenduin in Overveen. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen! Samen werken aan onderhoud van natuur en landschap. Onze hulp is hard nodig om Middenduin mooi te houden!

Om Middenduin weer een beetje mooier te maken gaan we op diverse plekken aan de slag: in een duinpan Amerikaanse vogelkers weghalen omdat daar zeldzame plantjes staan. Verder kleine abelen uitsteken/knippen om dichtgroeien te voorkomen. En forse struiken Amerikaanse vogelkers uitsteken. En het uitzichtheuvel vrijmaken van opslag van kleine boompjes. Kortom, veel te doen! En werkdag met licht en minder lichte werkzaamheden. Dit alles om de biodiversiteit van Middenduin te vergroten! Een werkdag met vele mogelijkheden voor (natuur)vrijwilligers om er een prachtige dag van te maken!

Middenduin is een afwisselend gebied met bos, open duin, steile boshellingen en cultuurlandschap. Het gebied kent een rijke cultuurhistorie en is mede daarom een interessant wandelgebied. Het uitkijkpunt De Kamperberg bijvoorbeeld, werd in 1803 gebruikt door het Napoleontische leger. Daarnaast bevindt zich in het gebied een ijskelder waar vroeger stukken ijs werden opgeslagen voor de bewoners van Landgoed Duinlust. Hierin slapen en overwinteren tegenwoordig vleermuizen.

Zorg zelf voor werkkleding (en laarzen), koffie/thee en lunch. Voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en een lekkere vlaai bij de koffie wordt gezorgd. Ervaring is niet vereist. Iedereen is van harte welkom! Aanmelden aanbevolen! Verzamelen voor deze werkdag op zaterdag 28 augustus is om 9.30 uur bij restaurant Kraantje lek, Duinlustweg 22, Overveen. De werkdag duurt tot ongeveer 14.00 uur. Info en aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl.  We gaan er een mooie dag van maken! 

Foto’s: aangeleverd

Reageer op dit artikel
Tags from the story
,
More from Redactie Pluswijzer
Het Heemsteeds Philharmonisch Orkest luidt de lente in met romantische Spaanse en Duitse klanken
Het Heemsteeds Philharmonisch Orkest luidt de lente in met romantische Spaanse en...
Read More
0 replies on “IVN Leuke zomerse werkdag in Middenduin”