Internationale kantklosbeurs in Zaanstreek

Van 6 tot en met 11 augustus 2018 vindt het Lace Event plaats in Zaandam op het Hembrugterrein bij Taets. Het Lace Event is de eerste internationale kantklosbeurs in de Zaanstreek ooit. Organisator Dutch Tourism heeft vorig jaar in Linköping (Zweden) het bestuur van de L’Organisation Internationale de la Dentelle au Fuseau et à l’Aiguille (OIDFA) weten te overtuigen om het Lace Event te laten plaatsvinden in Zaandam. Het kantklos- en handwerkevenement trekt 2.500 bezoekers uit 42 verschillende landen en vindt iedere twee jaar in een ander land plaats. De bezoekers komen van over de hele wereld speciaal naar de Zaanstreek voor dit evenement. Uit onder andere Australië, Amerika, Engeland, Frankrijk en Slovenië zijn aanmeldingen binnengekomen. Op 10 augustus 2018 om 14.00 uur wordt de kantmarkt officieel geopend door de heer Gerard Sleegers, wethouder gemeente Zaanstad op het gebied van sport, openbare ruimte, infra mobiliteit en parkeren.

Kantklossen verre van oubollig
De jeugd houdt zich voornamelijk bezig met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Kantklossen is iets wat voornamelijk wordt toegeschreven aan de oudere generatie. ,,De jeugd van tegenwoordig vindt kantklossen en handwerk al snel oubollig,’’ aldus Remon Harmelwaard, eigenaar van Dutch Tourism. ,,De techniek van het kantklossen is misschien eeuwenoud, maar de hedendaagse kantklossers steken hun kunstwerken graag in een nieuw jasje. Breien en haken heeft de laatste jaren haar opmars weer gemaakt, daar kan nu kantklossen aan toegevoegd worden.” De beursdagen zijn voor iedereen toegankelijk die meer wil weten over kantklossen. De kunstwerken die er te zien zijn – gedurende de beursdagen – zijn een inspiratie voor de workshops die er te volgen zijn.
De beursdagen van het evenement, met als onderwerp ‘We Love LACE’, zijn op 10 en 11 augustus. Op de dagen 6, 7, 8 en 9 augustus zijn er verschillende cursussen en excursies voor de kantklossers. Op 9 augustus gaan de mensen bijvoorbeeld op excursie naar Volendam, Marken of Schagen. Tijdens de beursdagen staat er een verscheidenheid aan handelaren die hun werk presenteren en verhandelen en er zijn verschillende workshops voor bezoekers om inspiratie op te doen. Voor de partners en kinderen is er een speciaal programma opgezet. Zo is er voor de kinderen een programma opgezet op de Zaanse Schans en kunnen de mannen een rondvaart maken of gaan zeevissen.
Datum:              10 & 11 augustus 2018
Tijden:               10 augustus vanaf 11:00 uur tot en met 17:00 uur
                          11 augustus vanaf 09:00 uur tot en met 16:00 uur
Plaats:               Hemkade 16 (hembrugterrein), 1506 PR Zaandam
Entree:              € 15,00 per persoon
Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Zet je Kerstboom Buiten: landelijke actie tegen eenzaamheid
Deze kerst ligt eenzaamheid op de loer. Wordt het de meest eenzame...
Read More
0 replies on “Internationale kantklosbeurs in Zaanstreek”