Inspanning en ontspanning tijdens Plus Wandel4daagse Alkmaar

Al vanaf de eerste editie in 2007 zet de organisatie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar in op verzorging na elke wandeldag in de vorm van een fijne massage, van voet tot nek. Komende editie van woensdag 19 t/m zaterdag 22 juni kunnen wandelaars op de vrijdag het lichaam helemaal resetten, dankzij meerdere yogasessies na de finish in het AFAS Stadion. Een erg leuk detail: vrijdag 21 juni is het Internationale Yoga Dag.

In het AZ-stadion is speciaal een ruimte afgehuurd, waar wandelaars na de finish drie keer een halfuur kennis kunnen maken met yoga. Per sessie kunnen dertig nieuwe wandelaars genieten van laagdrempelige oefeningen waarbij lichaam en geest weer in balans worden gebracht. De organisatie heeft met opzet gekozen voor de vrijdag, zodat de wandelaars van de Halve 4daagse ook kunnen profiteren, zij starten namelijk op vrijdag. Bovendien zijn de pijntjes bij de 4daagse wandelaars het ergst op de derde wandeldag. Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) staat van zelfsprekend ook klaar, met een team van 20 masseurs.

De Plus Wandel4daagse Alkmaar houdt wel van nieuwe initiatieven: vorig jaar werd de App gelanceerd, welke dit jaar ook weer te downloaden is door deelnemers en thuisblijvers in de App- en Playstore. Hetzelfde geldt voor de groepsinschrijving die vorig jaar met succes is geïntroduceerd en nu al het aantal van 2018 heeft overtroffen. Aan de start zullen in totaal ongeveer 6.000 wandelaars staan.

Inschrijven voor deze 13e editie is mogelijk t/m 10 juni, via www.pluswandel4daagsealkmaar.nl of via de App. Dus zorg dat je er snel bij bent. Je kunt ook deelnemen aan de Halve 4daagse en twee dagen wandelen. Met vijf afstanden op het programma: 8,5, 15, 20, 25 en 40 km, is er voor iedereen een route. (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Tweede Kamer, voorkom dat mensen zorg mijden
Vorige week had de Tweede Kamer een Algemeen Overleg over de eigen...
Read More
0 replies on “Inspanning en ontspanning tijdens Plus Wandel4daagse Alkmaar”