Inschrijven Dam tot Dam Wandeltocht en FietsClassic

Tijdens het Dam tot Dam Weekend op zaterdag 17 en zondag 18 september komen 85.000 deelnemers verspreid over vier evenementen in actie. Inschrijven voor twee van deze evenementen, de Dam tot Dam Wandeltocht en Dam tot Dam FietsClassic, is nu al mogelijk. De inschrijving voor de Dam tot Damloop en Damloop by night start zaterdag 2 april.

Ruim 17.000 wandelaars gaan op zaterdag 17 september van start tijdens de Dam tot Dam Wandeltocht. Met uitgebreide verzorgingsposten en divers amusement langs de afwisselende routes staat deze tocht garant voor een gezellig dagje wandelen van Amsterdam naar Zaandam. Deelnemers kunnen kiezen voor de 20, 27 of 42 km vanaf de Dam in Amsterdam of voor de 10 km vanaf het Dam tot Dam Park in Zaandam, waar ook alle afstanden finishen. Nieuw zijn de gratis pendelbussen die de wandelaars na de finish naar NS Station Zaandam vervoeren.

Een dag later, op zondag 18 september, viert de Dam tot Dam FietsClassic zijn 10-jarig jubileum. Speciaal voor deze editie is er een jubileumroute van 161 km uitgezet. Dit is 10 keer de afstand van Amsterdam naar Zaandam en ook van de Dam tot Damloop, het evenement waar het ooit allemaal mee begon. Natuurlijk zijn er ook de vertrouwde afstanden van 40, 60, 105 en 145 km. Allen met start en finish op de Dam in Amsterdam, unieke passage door de IJtunnel en een prachtige routes langs de Noord-Hollandse Dammen.

Inschrijven voor beide evenementen is nu al mogelijk op www.damtotdamwandeltocht.nl en www.damtotdamfietsclassic.nl.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Huis van Hilde: Noord-Holland heeft er een museum bij!

Archeologiecentrum Huis van Hilde in Castricum is opgenomen in het Museumregister Nederland....
Lees meer