In het spoor van Market Garden: 650 km langs 150 locaties

Wie in het spoor wil treden van de geallieerden die tijdens Operatie Market Garden grote delen van Brabant en Gelderland hebben bevrijd, komende week 77 jaar geleden, volgt vanaf nu de Liberation Route Europe.

Liberation Route Europe, een van de belangrijkste initiatieven van de LRE Foundation, is een Culturele Route van de Raad van Europa, die musea, begraafplaatsen, monumenten, gebeurtenissen en historische plaatsen met elkaar verbindt om stil te staan bij de bevrijding van de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. En om na te denken over de geschiedenis van de oorlog en de langdurige gevolgen ervan. Met honderden locaties en verhalen door heel Europa verbindt de route de belangrijkste regio’s tijdens de geallieerde opmars in 1943-1945.

Met behulp van de nieuwe Liberation Route Europe website en routeplanner kun je niet alleen kennisnemen van de verhalen, maar ook een eigen route uitstippelen. Zo ervaar en beleef je daadwerkelijk wat zich heeft afgespeeld tijdens Operation Market Garden. Meer dan 150 locaties zijn met elkaar verbonden op ruim 650 kilometer aan wandelroute.

Meer weten? Bekijk de de promotievideo.

Foto: aangeleverd

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Hoe houdt u uw zorgverzekering betaalbaar?
Naarmate de jaren vorderen, ervaart u dat de lichamelijke gebreken zich langzaamaan...
Read More
0 replies on “In het spoor van Market Garden: 650 km langs 150 locaties”