In de Mokemse jaren

Twee jaar geleden, in december 2014, overleed de mimespeler en theatermaker Will Spoor. In die maand was Patrizia Filia haar memoir In de Mokumse jaren aan het schrijven. Die jaren zijn de jaren tachtig van de vorige eeuw, toen Filia met Spoor in Amsterdam samenwoonde en werkte. Ze hadden elkaar in Turijn leren kennen, waar zij Dans had gestudeerd en hij deel had genomen aan een internationale theaterfestival.

In haar memoir blikt Patrizia Filia terug op die periode, op haar relatie met Will Spoor, haar persoonlijke en theatrale ontwikkeling. Op de vele mensen die ze ontmoet heeft in het binnen- en buitenland, zowel in de theaterwereld als daarbuiten. Haar indrukken, associatief beschreven, geven een tijdsbeeld van het Amsterdam van toen en nemen de lezer mee op reis, niet alleen door herinneringen en landen, maar ook door de eeuwen heen. Samen met haar grote nieuwsgierigheid en brede interesse maakt dat In de Mokumse jaren tot een tocht door de geschiedenis.

Patrizia Filia is theatermaakster, schrijfster en dichteres. Zij is eveneens artistiek leider van Stichting de LuiaardVrouwe. In 1996 publiceerde ze de monoloog Medea, in 2013 de dichtbundel De schaduw van het park, in 2015 de dialoog Sapfo, een dichteres van Lesbos en de dichtbundel Kop leeg.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Twintig groene ideeën van vrijwilligers krijgen financiële bijdrage
Meer planten, dieren en samenwerking dankzij Betrekken bij Groen Fonds Mensen betrekken...
Read More
0 replies on “In de Mokemse jaren”