Imkers houden open huis op 13 en 14 juli

ipp

Regio – Benieuwd naar het werk van een imker? Wil je weten hoe honing ontstaat? Of hoe bijen hun raten bouwen? En wat je zelf kunt doen om bijen te helpen? In het weekend van 13 en 14 juli houden imkers op meer dan 230 locaties open huis. Voor het tiende jaar op rij organiseert de Nederlandse Bijenhoudersvereniging de Landelijke Open Imkerijdag, het grootste imkerevenement in ons land. Tijdens het open huis van de bijenhoudersvereniging ontdek je van alles over bijen. Je krijgt uitleg over werksters, darren en de (bijen)koningin en krijgt praktische tips over het bij-vriendelijk maken van eigen tuin en balkon. Je ziet hoe honing wordt gemaakt en je gaat in bijenkast op zoek naar de koningin. Kijk voor een open huis locatie bij jou in de buurt op www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag.

Insecten en in het bijzonder bijen staan volop in de belangstelling omdat ze het niet zo makkelijk hebben.
Bijen zijn onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Het is daarom van groot belang om onze leefomgeving zo bij-vriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld. Imkers laten tijdens het weekend van 13 en 14 juli zien hoe het met de honingbij gaat en wat jij kunt doen om de Nederlandse bijenpopulaties te verbeteren.

Nederland telt ongeveer 10.000 imkers waarvan 80% is aangesloten bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). De vereniging leidt jaarlijks nieuwe imkers op en geeft voorlichting op scholen en aan geïnteresseerden. (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Stibat start nieuwe campagne: lege batterijen zitten nog vol bruikbare metalen
De batterijen uit de afstandsbediening of je horloge vervangen als deze leeg...
Read More
0 replies on “Imkers houden open huis op 13 en 14 juli”