‘Iberia’ van Albéniz door pianist Thomas Beijer in Ruïnekerk van Bergen

De twaalfdelige suite voor piano ‘Iberia’ van de Spaanse componist Isaac Albéniz klinkt op zondagmiddag 24 februari in de Ruïnekerk van Bergen. Aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30 uur.

In deze vijfde aflevering van de zo succesvolle kamermuziekserie toont pianist Thomas Beijer (1988)  zich steeds meer als een kunstenaar, een autonome muzikale persoonlijkheid. Onverdroten gaat hij zijn eigen weg, solo en in samenspraak met steeds andere musici. En hij is ook gaan schrijven: zijn in 2017 verschenen roman ‘Geen jalapenos’ is heel goed ontvangen. Zijn voorliefde voor Spanje komt in veel van zijn uitingen naar voren. Zeker in dit concert met de twaalfdelige suite ‘Iberia’ van de Spaanse componist Isaac Albéniz (1860-1909). Albéniz was een echte pianocomponist en hij ontleende zijn inspiratie aan het Spaanse folk-idioom. Hij werkte aan de suite van 1905 tot aan zijn overlijden. ‘Iberia’ omvat een synthese van de pianotechniek van Liszt, het impressionisme en de Andalusische volksmuziek.

Volgende concert in de kamermuziekserie: 10 maart Holland Baroque met muziek uit de tijd van de schilder Caravaggio. Reserveren en info: kijk op www.duinstreekkamermuziek.nl of bel 06 50584308. (Foto: Koos Breukel)

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Op zoek naar kalfjes van de Schotse hooglanders
In natuurgebied de Lange Bretten tussen Amsterdam Nieuw-West en het havengebied Westpoort is mooi...
Read More
0 replies on “‘Iberia’ van Albéniz door pianist Thomas Beijer in Ruïnekerk van Bergen”