Hunebed Express laat toeristen meer beleven

EMMEN ? Toeristen die de ?Hunebed Highway? kiezen als verblijf kunnen dit toeristische gebied nu ook beleven met de zogeheten ?Hunebed Highway Express?. Ondernemers zetten een authentieke USA-schoolbus uit 1995 in voor het vervoeren van gasten naar elf belevingen rondom de ?Hunebed Highway? (N...
EMMEN – Toeristen die de ‘Hunebed Highway’ kiezen als verblijf kunnen dit toeristische gebied nu ook beleven met de zogeheten ‘Hunebed Highway Express’. Ondernemers zetten een authentieke USA-schoolbus uit 1995 in voor het vervoeren van gasten naar elf belevingen rondom de ‘Hunebed Highway’ (N34). Initiatiefnemer, Henk Klaver (Ideeboys), zegt dat er bewust is gekozen voor deze oldtimer. “Zo’n originele schoolbus past natuurlijk het allerbeste bij onze themaweg ‘Hunebed Highway’, de ‘Route 66’ van Nederland”.
De fel gekleurde oldtimer rijdt vanaf maandag 2 mei tot en met 31 oktober elke dag naar het Attractiepark Drouwenerzand en op vaste dagelijkse tijden naar de andere belevingen; het ‘Hunebedcentrum’ in Borger, het ‘Veenpark’ in Barger-Compascuum, de stadsboerderij ’t Nijhoff in Emmen, Aspergeboerderij ‘Sandur’ in Erica, het ‘Boomkroonpad’ in Drouwen, het ‘Smalspoor”-museum in Erica, het natuurgebied met schaapskooi het ‘Bargerveen’, ‘Aqua Mundo’ supermooi waterpark ‘Huttenheugte’ in Dalen en ‘Wildlands’ in Emmen met een avondwandeling (na sluitingstijd) achter de schermen.
“We hebben samen met Drenthe Tours het project opgezet om nu ook samen uit te voeren. Ook zijn we blij over de nauwe samenwerking met de ondernemers en overheden. De gemeenten Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn en het Recreatieschap Drenthe zeiden direct “wij doen mee” Men zegt vaak ”samen kom je verder.” dat klopt”. De Hunebed Highway Express kent zes halteplaatsen; ‘Huttenheugte”, in Dalen, Van der Valk hotel ‘Emmen’ in Emmen, ‘Parc Sandur’ in Emmen, hotel ‘de Oringermarke’ in Odoorn, Landal ‘Land van Bartje’ in Ees en bungalowpark/camping/hotel ‘Drouwenerzand’ in Drouwen.
Voor de kinderen (t/m groep 8 van de basisschool) die meerijden hebben ze een mooie kleurwedstrijd in petto. 

Gasten kunnen de elf belevingen Hunebed Highway boeken via www.hunebedhighwayexpress.nl.
Foto: aangeleverd
Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Rozengeur en… zonneschijn
Als in juni de zon schijnt openen de rozenknoppen. Eenmaal uitgebloeid geniet...
Read More
0 replies on “Hunebed Express laat toeristen meer beleven”