Humoristisch theaterstuk De Lichtcode op rondvaartboot tijdens Amsterdam Light Festival

Amsterdam, 30-92016, Oorzaken Festival in Vlaams Cultuurhuis Brakke Grond. Foto: Nichon Glerum

Het mysterieuze en humoristische theaterstuk De Lichtcode van radio- en theatermaker Chris Bajema is dit jaar voor het eerst te zien tijdens Amsterdam Light Festival. Het stuk speelt zich af in en rondom een rondvaartboot waarmee het publiek langs het decor van het lichtfestival vaart. De voorstelling is te zien vanaf 3 december, de kaartverkoop is reeds gestart.

In navolging van succes tijdens de Parade
Chris Bajema (bekend van de podcast Man met de microfoon) speelde afgelopen jaren met groot succes zijn voorstelling Spanning en sensatie op een rondvaartboot tijdens de Parade en later vanuit De Kleine Komedie. Speciaal voor het Amsterdam Light Festival schreef hij De Lichtcode, een stuk waarin licht én geluid een grote rol spelen. Iedere bezoeker zit aan boord met een koptelefoon en hoort niet alleen de hostess, gespeeld door actrice/comédienne Jennifer Evenhuis, maar ook geluiden en gesprekken langs de kant. Hierdoor lijken de passagiers in een film terecht te komen waarin de route langs de lichtkunstwerken het decor vormt.

Chaotisch tafereel

Wat begint als een rustig vaartochtje langs de lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival ontaardt al snel in een chaotisch tafereel wanneer het publiek bij toeval getuige lijkt te zijn van een misdrijf. Zijn alle opvallende lichten langs de route onderdeel van het festival of spelen er zich andere dingen af langs de grachten? Blijft de gastvrouw aan boord haar zenuwen wel de baas? En waarom probeert de politie via de marifoon contact te krijgen met de schipper? Kortom een nieuwe manier om het festival te ervaren: een plek waar theater en lichtkunst samen komen. De Lichtcode is een voorstelling van Chris Bajema in co-productie met Artifex. Check voor speeldata en bestel kaarten via www.artifex.nu (Foto: Frank Ruiter)

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Ruim twee derde van de Noord-Hollanders wil vóór 1 april belastingaangifte doen

Vanaf vrijdag 1 maart kunnen 8 miljoen mensen hun belastingaangifte over 2018...
Lees meer