Hulpmiddelen die het leven voor ouderen makkelijker maken

Perfect team. Positive delighted joyful grandfather and grandson smiling and being in a positive mood while giving each other high five

Oud(er) worden is niet altijd een pretje. Naarmate de jaren verstrijken, begint ook het lichaam af te takelen. Hecht je veel waarde aan zelfstandigheid en wil je het liefst ook zoveel mogelijk zelf blijven doen? Dan zijn er in inmiddels tal van hulpmiddelen die het leven makkelijker kunnen maken. We zetten de voornaamste voor je op een rijtje.

1. Een veilige douchebak, -beugel en -krukje

Maak jij je zorgen dat je uitglijdt in de douche of kost het onder de douche staan simpelweg te veel energie? Overweeg dan om een lage douchebak en een speciaal douchekrukje aan te schaffen. Op die manier kun je gemakkelijk de douche binnenstappen en blijven genieten van een heerlijke douche, maar kun je gaan zitten als het iets te zwaar wordt. Combineer het met een anti­slipmat en een beugel aan de muur en je hoeft je over uitglijden ook geen zorgen meer te maken.

2. Handige huishoud- en keukenhulpjes

Wist je dat er tal van hulpmiddelen zijn die het huishouden stukken makkelijker kunnen maken? Zo zijn er keukenhulpjes als een automatische potopener tot een multifunctioneel keukenwerkblad, waarop je de producten die je wilt snijden eenvoudig vastzet om vervolgens te snijden of raspen. Maar je hebt ook ergonomische messen en zelfs een kaasschaaf die je met een speciale zuignap op aan keukenblad bevestigd. Kost stofzuigen je (te)veel energie? Denk dan eens na over de aanschaf van een robotstofzuiger. Als je ‘m eenmaal kent, maakt het stofzuigen een fluitje van een cent!

3. Een toegankelijke telefoon en tablet

Het is natuurlijk belangrijk om in contact te blijven met familie en vrienden, maar al die techniek kan behoorlijk lastig zijn. Vind je een smartphone ingewikkeld? Kijk dan eens naar een seniorentelefoon. Er zijn zelfs niet alleen mobieltjes voor senioren, maar ook speciale tablets. Zowel de mobiele telefoon als tablet vallen op dankzij het eenvoudige besturingssysteem met grote iconen. Via Whatsapp kun je eenvoudig in contact blijven met familie en vrienden, maar er zit ook een mogelijkheid op om via de SOS-knop meteen een thuis- of mantelzorger te waarschuwen als er iets aan de hand is.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Witte jurk Marilyn Monroe komt naar De Nieuwe Kerk
Op 1 juni, de dag dat Marilyn Monroe negentig zou zijn geworden,...
Read More
0 replies on “Hulpmiddelen die het leven voor ouderen makkelijker maken”