Huis Bartolotti in de hoofdrol

Huis Bartolotti, Hendrick de Keyser, Herengracht 172

Huis Bartolotti is een van de mooiste huizen op de Herengracht. Op 30 mei is het huis decor en middelpunt van de voorstelling ‘HUIS in huis’. De voorstelling is de aftrap van een tournee die ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Vereniging Hendrick de Keyser wordt georganiseerd.

Een literair concert over de ziel van een oud huis

De voorstelling gaat over een huis, vier eeuwen oud, dat op de nominatie staat om gesloopt te worden. Is de tijd rijp voor het huis om te verdwijnen, loopt zijn leven ten einde? Of is verzet geboden? Wat verdwijnt er allemaal bij de sloop, behalve de muren en de vloeren? De stemmen van voormalige bewoners uit de Renaissance, de Verlichting, de Romantiek en de Moderne tijd laten zich horen: het huis wordt ongevraagd van tegenstrijdige adviezen voorzien. Het huis raakt verward en zet zich ertoe de balans op te maken.

Nelleke Noordervliet schreef de tekst van de voorstelling en componist Andries van Rossem componeerde de muziek. HUIS wordt a capella uitgevoerd door Marijke Beversluis als vertelster en het internationaal befaamde vocaal ensemble Quink.

Hoop of sloop

Vereniging Hendrick de Keyser bewaart bijzondere huizen voor de toekomst. Om in een van hun prachtige panden een stuk te zien over een oud huis dat dreigt te worden gesloopt, is wel heel bijzonder. Daarbij is Huis Bartolotti niet altijd toegankelijk voor publiek, laat staan dat ze de hoofdrol speelt in een theaterproductie.

 Speeldata:

  • Huis Bartolotti – Amsterdam | 30 mei en 29 november 2018
  • Huis Van Eysinga – Leeuwarden | 1 juni 2018
  • Huis Lambert van Meerten – Delft | 12 oktober 2018
  • Villa Rams Woerthe – Steenwijk | 22 november 2018

Kaarten voor deze voorstellingen zijn te bestellen via de website van Vereniging Hendrick de Keyser: www.hendrickdekeyser.nl/huis (Foto: A. Bronkhorst)

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Wandel4daagse Haarlem voor de zevende keer
Na het succes van de voorgaande jaren, kunnen deelnemers tijdens deze zevende...
Read More
0 replies on “Huis Bartolotti in de hoofdrol”