House Opa Johan wordt verrast met techno drive in

House Opa Johan de Vries uit Haarlem baalt net als velen dat het Nederlandse festival seizoen is afgelast door het Coronavirus. Daarnaast is hij net 88 jaar jong geworden, dus vonden vrienden van hem dat het tijd is om hem in het zonnetje te zetten. Vrijdag 8 mei werd hij getrakteerd op een techno drive in voor zijn deur. Uiteraard op veilige afstand.

De Vries werd jaren geleden wereldberoemd toen beelden van hem op Edit Festival de wereld overgingen. Sindsdien gaat hij door het leven als de ‘house-opa’ en mag hij bij alle feesten als vip gast gratis naar binnen. Hij bezoekt jaarlijks onder meer festivals als Awakenings, Tomorrowland en Mysteryland en vele clubs en techno feesten.

Het dansen doet De Vries sinds 2005. ,,Eerst voelde ik nog wel een beetje schaamte. Ik was bang voor vervelende reacties. Toen ik eindelijk de stoute schoenen had aangetrokken en naar een festival ging, gebeurde het tegenovergestelde: iedereen was zo aardig.”

Verjaardag

,,Dit is geweldig! Dit had ik nooit verwacht’’, reageerde Johan de Vries afgelopen vrijdag. ,,Ik zit nu veel alleen thuis, mensen durven mij niet meer te bezoeken en mijn verjaardag heb ik daarom alleen gevierd. Van dit GlitterGolf bezoek en heerlijke muziek van DJ FlexyFrank leef ik weer helemaal op.”

Ibiza

Johan hoopt in september nog een bezoek te kunnen brenegn aan Dance walhalla Ibiza. “Als het doorgaat – de tickets zijn al gekocht dankzij de gulle gevers van de crowdfunding – vlieg ik in september naar ibiza om daar de techno clubs te mogen bezoeken. Dat is echt nog een hele grote wens van mij voor ik echt te oud word en stop met feesten.” (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

In de Mokemse jaren

Twee jaar geleden, in december 2014, overleed de mimespeler en theatermaker Will...
Lees meer