Hoortoestel batterij vervangen in drie eenvoudige stappen

De batterij van een hoortoestel vervangen? Dat kun je gewoon zelf, in de volgende drie stappen: Nieuwe batterij uit de verpakking halen. 2. Oude batterij uit het hoortoestel halen. 3. Batterij in het hoortoestel plaatsen. Let op: een hoortoestel batterij kent doorgaans een plakstrik. Door deze te verwijderen bouwt de batterij spanning op, het kan tot twee minuten duren voordat de batterij het doet.

De eerste stap om een hoortoestel batterij te vervangen bestaat uit het uit de verpakking halen van het nieuwe model. Het is verstandig om dit eerst te doen en dan pas het oude model uit het hoortoestel te halen. Op die manier heeft de nieuwe batterij na het verwijderen van de plakstrip al even de tijd om op spanning te komen. Dit duurt over het algemeen een paar minuten.

Ondertussen kun je door met de tweede stap. Maak het hoortoestel open, er is doorgaans sprake van een klepje aan de achterzijde om bij de batterij te komen. De kans is groot dat je daar een schroevendraaier bij nodig hebt om het klepje open te wippen. Met dezelfde schroevendraaier kun je vervolgens de batterij uit de het hoortoestel halen. Kijk goed naar het typenummer dat op de batterij staat, om hetzelfde model er weer in te kunnen plaatsen en daar gebruik van te maken.

Is de oude batterij uit het hoortoestel verwijderd? De kans is groot dat de nieuwe batterij inmiddels op spanning is. Dat betekent dat je die in het hoortoestel kunt plaatsen. Sluit het klepje om de batterij weer goed te beschermen, bijvoorbeeld tegen de invloeden van het weer waar je mee te maken kunt krijgen. De batterij zou het binnen maximaal een paar minuten moeten doen, het kan namelijk even duren totdat de spanning helemaal is opgebouwd. Let op: na het verwijderen van de plakstrip bouwt de batterij spanning op. Na het verwijderen daarvan is het niet meer mogelijk de batterij lang zonder spanningsverlies te bewaren. Zie ook www.knoopcelgigant.nl/hoortoestel-batterijen.

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Strandexcursie Zuidpier IJmuiden
De Noordzee is het grootste en tevens minst bekende natuurgebied van ons...
Read More
0 replies on “Hoortoestel batterij vervangen in drie eenvoudige stappen”