Hoop brouwt speciaal bier: ‘De Zaanse Schoen’

de Zaanse schoen speciaalbier

Ter gelegenheid van landelijke Sint-intocht in Zaandijk.

De intocht van Sinterklaas is dit jaar in de gemeente Zaanstad. Op 17 november komt Sinterklaas aan in Zaandijk, daarna gaat hij te paard naar de Zaanse Schans. Reden voor Brouwerij Hoop om een speciaalbier te brouwen voor de Sint: ‘De Zaanse Schoen’. De Sint en zijn pietermannen landen met de stoomboot bijna letterlijk in de voortuin van brouwerij Hoop. Wellicht komen ze na afloop van de intocht een glas ‘Zaanse Schoen’ proeven.

De Zaanse Schoen’ van Hoop Bier is gebaseerd op de Chocolate Porter bier. Het is een beproefd recept, vorig jaar winnaar van diverse prijzen, waaronder die van ‘Beste Bier van Noord-Holland’ in de categorie lichte bieren.

Dat uitgerekend Hoop als Zaanse brouwer met deze Chocolate Porter komt is geen toeval. Nergens wordt namelijk zoveel cacao verwerkt als in de Zaanstreek. De lucht is er vaak zwoel van! De combinatie Sinterklaas – Chocola – Zaanstreek is dus een eenvoudig abc’tje.

De Chocolate Porter is een donker bier, maar met 6% zeker niet te zwaar. De prettige combinatie van zoet en bitter werkt heel goed, zeker ook bij veel winterse gerechten of desserts. Het bier is te verkrijgen bij een aantal grotere retailers alsmede diverse slijterijen, zeker in de buurt van de Zaanstreek zelf. Uiteraard staat het bier op de tap bij ons proeflokaal bij de brouwerij. Meer informatie: www.hoopbier.nl

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
,
Meer van Redactie Pluswijzer

Honderdste geboortedag Erik Hazelhoff Roelfzema

Maandag 3 april is het honderd jaar geleden dat Erik Hazelhoff Roelfzema –...
Lees meer