Hoe sluit je een voordelige autoverzekering af

Hoe sluit je een voordelige autoverzekering af

Vroeger had je altijd een auto van de zaak en later zelfs een auto op de zaak. Die stond op naam van je eigen bedrijf. Je staat nu op het punt weer een nieuwe auto aan te schaffen, maar je onderneming heb je verkocht. De wagen waar je nu in rijdt heeft zijn beste tijd wel gehad en bovendien wil je wat meer digitale snufjes in de nieuwe auto.

Op zoek naar een mooie andere auto, een elektrische auto voel je wel wat voor. Het grappige is dat je tegenwoordig alles zelf moet uitzoeken en regelen. In voorgaande jaren deden je werknemers dat voor je, of je accountant. Nu moet je zelf een autoverzekering afsluiten. Hoe doe je dat en waar moet je zijn?

Niet meer zakelijk

Je hebt dus nu een particuliere autoverzekering nodig en geen zakelijke. Je had de auto nodig om je klanten te bezoeken en om van je huis naar je bedrijfsruimte te gaan. En terug natuurlijk. Een voordeel is dat die particuliere verzekering goedkoper is dan de zakelijke autoverzekering. Je maakt minder kilometers en alleen jij rijdt nog in die auto.

Geen btw

De btw kun je niet meer van de belasting aftrekken, maar je hebt ook geen onderneming meer, dus van afdracht van btw en dat soort zaken heb je geen last meer. Daar ben je eigenlijk wel blij mee, want dat was toch altijd een heel gedoe. Gelukkig had je daar je mensen voor, maar je moest er wel van op de hoogte zijn en de boel ondertekenen. Nu kies je gewoon voor een goedkope autoverzekering. Wel eentje die goed is en betrouwbaar. Je volgende auto is weer nieuwe, dus je kiest voor een allrisk autoverzekering. Vrijwel alle financiële gevolgen van eventuele schade zijn dan gedekt. De all risk autoverzekering is wel duurder dan de gewone WA autoverzekering, maar daar heb je geen problemen mee. Je hebt straks een uitgebreide dekking en daarmee voldoende zekerheid. Daar gaat het jou nu om. Het is wel verstandig om goed de verzekering met elkaar te vergelijken. Er zitten nogal wat verschillen in premie van allrisk autoverzekeringen. Het is makkelijk om te doen. Vul in welke auto je wilt verzekeren, geef je gegevens door, kies de all risk dekking, vergelijk en sluit af.

Reageer op dit artikel
Tags from the story
,
More from Redactie Pluswijzer
Roze 50+ maakt Mr en Mrs Senior Pride 2020 bekend
Vorige week werd tijdens de Nationale Roze Ouderendag bekend gemaakt wie zijn...
Read More
0 replies on “Hoe sluit je een voordelige autoverzekering af”