Hoe kunt u als 50-plusser besparen op de vaste lasten?

Hoe kunt u als 50 plusser besparen op de vaste lasten

Elke maand besteden we een groot gedeelte van ons inkomen aan de vaste lasten. Voordat u het in de gaten heeft, rijzen de vaste lasten de pan uit. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u kunt besparen op de vaste lasten. In dit artikel zetten we een aantal handige tips voor u op een rijtje.

Los uw hypotheek volledig af

De rente die u momenteel op uw spaargeld ontvangt is bijna nihil. U kunt er dus voor kiezen om het spaargeld te gebruiken om de hypotheek volledig af te lossen. Het is raadzaam om niet al uw spaargeld hiervoor te gebruiken. Hou altijd iets achter de hand voor onvoorziene kosten, bijvoorbeeld als uw auto of wasmachine kapot gaat.

Koop de seniorenvoordeelpas

Wist u dat u bij veel musea, winkels, hotels en restaurants korting kunt krijgen als u de 50 bent gepasseerd? Met de speciale seniorenvoordeelpas profiteert u van heel veel korting. U kunt hierbij denken aan leuke uitstapjes, maar ook aan korting op uw zorgverzekering en de energierekening. Deze pas kost slechts € 28,95 per jaar. Daarnaast krijgt u een welkomstcadeau ter waarde van € 90,00,-.

Besparen op de zorgverzekering

Niet alleen met de seniorenvoordeelpas kunt u korting krijgen op uw zorgverzekering. Er zijn nog andere manieren om korting te krijgen. Als 50-plusser is het vaak mogelijk om u collectief te laten verzekeren, via bijvoorbeeld een ouderenbond of patiëntenvereniging. Ook bieden sommige zorgverzekeraars speciale verzekeringen aan gericht op ouderen. Hierdoor bent u vaak net iets goedkoper uit.

Besparen op internet, televisie en bellen

Veel mensen weten niet wat voor abonnement ze hebben voor internet, televisie en bellen. Hierdoor betalen ze vaak voor zaken waar ze helemaal geen gebruik van maken. Vooral de kosten voor internet kunnen hoog oplopen. Gebruikt u geen internet? Schrap dit dan uit uw pakket. Als u wel gebruik maakt van internet, kies dan voor een lage internetsnelheid. Hier kunt u prima mee uit de voeten als u alleen surft op het internet. Bekijk daarnaast ook de tv-zenders die u ontvangt. Is dit gewoon het standaard basispakket of betaalt u extra voor zenders die u helemaal niet gebruikt?

Besparen op energieverbruik

Naarmate u ouder wordt of met pensioen gaat, zult u ook meer tijd binnenshuis doorbrengen. Een gevolg hiervan is dat er meer energie verbruikt wordt. Bijna de helft van de energierekening bestaat uit verwarmingskosten. Sluit altijd alle deuren in de woning en zet de verwarming alleen aan in ruimtes waar je bent. Door de thermostaat ‘s nachts op 15 graden te zetten, bespaart u gemiddeld al €80,- per jaar. Datzelfde bedrag bespaar je ook als je de verwarming een graden kouder zet dan u gewend bent. Kies daarnaast voor een waterbesparende douchekop. Dit is beter voor het klimaat en je bespaart ook nog eens € 60,00 per jaar.

Stap over naar een andere energieleverancier

Door jaarlijks over te stappen naar een andere energieleverancier, kunt u honderden euro’s per jaar besparen op uw energierekening. Vul deze energievergelijker in en zie direct welke leverancier het beste bij uw wensen en persoonlijke situatie past. Binnen een paar minuten bent u overgestapt.

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
,
Meer van Redactie Pluswijzer

NOS-onlineproject over 75 jaar bevrijding goed bezocht

Na bijna een jaar is een einde gekomen aan het NOS-onlineproject over...
Lees meer