Hoe de juiste kleding kan bijdragen aan zelfvertrouwen van 50-plussers

Hoe de juiste kleding kan bijdragen aan zelfvertrouwem van 50-plussers

Saaie wijde kleding dragen zodra je de 50 passeert? Echt niet! Dat is alleen maar slecht voor je zelfvertrouwen. Ga op zoek naar je eigen stijl en draag ook als 50-plusser de kleding waar jij je goed bij voelt. Lees hier een paar handige tips voor het vinden van mooie kleding voor 50-plussers.

Ga voor kwaliteit

Een overvolle kledingkast hebben de meeste 50-plussers niet, en dat is ook echt niet nodig. In plaats van 10 shirts te kopen die na een paar keer dragen niet meer mooi zijn, kun je beter twee shirts van goede kwaliteit kopen. Dit betekent echter niet dat je nieuwe kleding duur moet zijn. Er zijn namelijk genoeg leuke winkels met kleding gemaakt van mooie stoffen die binnen je budget passen. Kleding die duurzaam is en zweten kan voorkomen, bijvoorbeeld tijdens het sporten of een ritje op de e-bike. Het is in het begin misschien even zoeken, maar ga ook eens een winkel binnen waar je nog nooit geweest bent, of vraag aan je collega waar zij die prachtige jurk heeft gekocht.

De juiste pasvorm

Om vertrouwen uit te stralen moet je je goed voelen in je kleding. Probeer dus niet die iets te strakke jurk of broek te dragen. Als het niet meer past is dat jammer, maar je moet het zien als een goed excuus om wat nieuwe items te kopen in je favoriete winkels. 

Pas alle kleding die je leuk vindt voor je besluit iets te kopen. Je lichaam verandert snel, en iets wat twee jaar geleden nog leuk stond, staat je nu misschien niet meer. Dit moet je leren te accepteren, hoe moeilijk het soms ook is. Probeer dus ook kleding die je leuk vindt, maar voorheen niet zou hebben gedragen omdat het model niet bij je past. Wie weet staat het je nu prachtig! Beetje bij beetje ga je op deze manier op zoek naar je eigen nieuwe stijl.

En wat je leeftijd of maat ook is, als jij je prettig voelt in bepaalde kleding die anderen misschien niet zo mooi vinden, moet je het gewoon met zelfvertrouwen dragen. Het gaat erom hoe jij je voelt. 

Combineer basics met mooie prints

Door een aantal basics in je kast te hebben weet je zeker dat je altijd iets leuks te dragen hebt. Zo kun je een wit of zwart shirt op een gekleurde rok dragen, of met een spijkerbroek en gekleurd vest. Als je geen fan bent van je buik of heupen bijvoorbeeld, is het dragen van een lang recht vest met een leuk motief een goed idee. Het eerste wat opvalt is je leuke vest, en omdat het recht is, camoufleert het zonder problemen je buik, billen of heupen.

Kies het juiste ondergoed

De zogenaamde oma-onderbroek mag je lekker in de winkel laten liggen. Ook als 50-plusser mag je je fijn (en sexy) voelen in je ondergoed! Ga voor onderbroeken of boxershorts van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld gemaakt van bamboe stof. Deze hebben een fijne pasvorm, zijn erg zacht, zitten heerlijk en blijven ook na veel wassen nog mooi. En zeg nou eerlijk, met zo’n mooie onderbroek krijg je toch meteen meer zelfvertrouwen?!

Reageer op dit artikel
Tags from the story
, , , ,
More from Redactie Pluswijzer
Noord-Holland in actie voor veiligheid wegwerkers
De provincie Noord-Holland start met de actie ‘Werk aan de weg? Rijd...
Read More
0 replies on “Hoe de juiste kleding kan bijdragen aan zelfvertrouwen van 50-plussers”