Hoe blijft je interieur mooi met een traplift?

traplift Handycare

Iedereen hoopt zo lang mogelijk op eigen benen te kunnen staan en onafhankelijk in huis te kunnen wonen. Door omstandigheden kan een trap soms een te grote hinderpaal worden voor wie kampt met een lichamelijk beperking of voor personen – die door de leeftijd – niet meer zo goed beweeglijk zijn om uiteenlopende redenen. Gelukkig bestaat er een uitstekend alternatief door middel van een traplift. Maar hoe blijft de esthetische impact van je woning eveneens mooi met een een traplift? Enkele tips in een notendop.

Bekijk de verschillende modellen

Je hebt een scala aan mogelijkheden bij het uitkiezen van trapliften. Ze bestaan in verschillende soorten en maten. Veel hangt af welk design je voorkeur geniet. Zo kan je kiezen voor strakke rechte trapliften bij een modern interieur. Een klassiek model met een lederen bekleding past dan weer beter bij een landelijke of hoevestijl inrichting. Voor elk interieur is er een bepaalde optie te vinden.

Maak de keuze van een traplift volgens de kleur van je interieur

De meeste trapliften worden over het algemeen bediend met eenzelfde systeem. Ondanks dat de meeste toepassingen gelijkaardig zijn, kunnen de vorm en het design van een traplift helemaal verschillend zijn. Zo zijn er trapliften die worden gebouwd in functie van de aanwezige trap, afhankelijk bijvoorbeeld van een rechte of wenteltrap. Een tip: zorg dat de kleur van de traplift overeenstemt met het interieur. Laat je adviseren door deskundigen op dit gebied.

Welk budget heb je voor ogen?

De prijs van een traplift kan variëren tussen 2000 tot 10.000 euro en meer. Je zal op voorhand een berekening moeten maken welk budget je voorziet om een traplift te laten installeren. Het prijskaartje hangt immers af van welk model je verkiest en eventuele bijkomende technische vereisten van een traplift noodzakelijk zijn. Wik en weeg welke speciale functionaliteiten niet mogen worden vergeten volgens de individuele behoeften. Maak eerst je huiswerk vooraf, welke kwaliteitseisen van een traplift jij voor ogen hebt.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Tentoonstelling ‘Rembrandt in Parijs’
Het is een fenomeen waar maar weinigen mee bekend zijn: Rembrandt was...
Read More
0 replies on “Hoe blijft je interieur mooi met een traplift?”