Hobby & Vrije Tijd 2018 in vernieuwde vorm

Na een succesvolle afsluiting in 2017 staat Hobby & Vrije Tijd 2018 in Leeuwarden weer voor de deur en de belangstelling is groot. Ook dit jaar mag de organisatie weer zo’n 200 standhouders begroeten. De beurs is dan ook al bijna uitverkocht, en de laatste plekken worden op dit moment vergeven. Hobby & Vrije Tijd 2018 staat weer bol van activiteiten, creativiteit, vermaak en inspiratie. Dit jaar staat de “beleefhal” centraal.

De beleefhal is een hal vol deelnemers die uitpakken op het gebied van vrijetijdbestedingen. Hierbij denken we aan sporten en activiteiten die niet alledaags zijn. Een skatebaan met een half pipe, een graffiti wall waar demo’s en workshops worden gegeven, een skihelling waar geproefd kan worden hoe het is om van de piste te gaan, een indoor schaatsbaan, een groot waterbassin waarin de sup vaardigheden op de proef worden gesteld en een klimwand tot aan het plafond. Kortom hier kunt u het beleven! Je kunt ook indoor laser gamen, ponyrijden en meer te weten komen over de hengelsport die ook is te vinden in deze hal.

Voor degene die wel sportief zijn maar dit vanuit de “luie” stoel willen doen met een controller in de hand, biedt de beurs de gelegenheid om FIFA 19 en Fortnite vrij te spelen. Tevens is er dagelijks een FIFA 19 toernooi georganiseerd waar iedereen zich voor kan aanmelden via de website.
In de hallen is alles te vinden op het gebied van modelbouw. Naast natuurlijk de vaarvijver, het vlieggebied, de treinsporen en modeltrucks is er dit jaar ook weer een racebaan aanwezig. Kinderen kunnen op de verschillende disciplines hun rij-, vaar- of vliegbewijs halen.
Wie kent ze niet, het kerstcircus Sander & friends, een spectaculaire wintershow die garant staat voor volle zalen. Tijdens de beurs zal Circus Salto ook aanwezig zijn met een show vol spectaculaire acrobatiek, vertederende eenden en vele magische goocheltrucs.

Op zaterdag 10 november zullen onder leiding van Wout Zijlstra (Titel sterkste man van Nederland in 2001 en eerste op de NK Highland Games 2003) de wedstrijden gehouden worden om de titel Sterkste man en vrouw van Nederland.
De volgende disciplines zullen aan bod komen: Vrachtwagen trekken hand over hand, boomstam (100 kg) voor herhalingen grond raken 75 sec, timberwalk (100 kg), gewicht hoog gooien (20 kg) stones op verschillende hoogtes (100 tot 170 kg).

Daarnaast is een hal gevuld met vele hobby’s en materialen, workshops en diverse demonstraties. Populaire hobby’s als haken, breien en scrapping zijn goed vertegenwoordigd. Niet te vergeten de handlettering welke zeer populair is onder vele vrouwen. Een straat met kunstenaars die alles laten zien op het gebied van schilderen, beeldhouwen en staal ontbreken niet. Leden van Ambachtelijk Friesland laten zien hoe de oude ambachten vroeger waren en in de huidige tijd nog steeds gebruikt worden.
Kortom: shoppen, meedoen, beleven en bewondering op doen op Hobby & Vrije Tijd van 9 t/m 11 november. De beurs is op vrijdag 9 november geopend van 13.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag 10 en zondag 11 november van 10.00 uur tot 18.00 uur in WTC Expo, Heliconweg 52, Leeuwarden.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Een tuin vol leven bij De Groene Route

De Groene Route bestaat uit een groep gepassioneerde tuineigenaren en kwekers in Noord-Holland....
Lees meer