Hippe steunkousen

steunkousen

Steunkousen zijn voor veel mensen onmisbaar, ze geven verlichting bij lichamelijke klachten, voorkomen vermoeide benen en ondersteunen het bloedvatensysteem. Wie denkt dat steunkousen er net als vroeger altijd oubollig uitzien en alleen in huidskleur verkrijgbaar zijn heeft het helemaal mis. Laat je niet meer weerhouden en koop een paar mooie steunkousen die helemaal bij jouw stijl passen.

Drukklassen

Er zijn tegenwoordig talloze soorten en modellen steunkousen te vinden, in iedere gewenste kleur of vorm. Ze zijn vaak zelfs niet meer van normale kousen te onderscheiden, alleen jij zult door het draagcomfort merken dat je ze draagt. Kijk bij de aanschaf van steunkousen goed naar de benodigde drukklasse, er bestaan er maar liefst vier. De eerste drukklasse is vooral bedoeld voor verlichting en ondersteuning bij minder ernstige problemen. De andere drie drukklassen vallen onder therapeutische compressiekousen, en worden vergoed door de zorgverzekering. Er wordt hiervoor wel eerst aanspraak gemaakt op het eigen risico. Let er naast de drukklasse op wat voor jou de ideale of benodigde dikte is van de kous. Dit kan afhangen van verschillende factoren als leeftijd, medische indicatie en natuurlijk jouw persoonlijke voorkeur.

Heel veel keuze

Steunkousen of compressiekousen zijn niet meer alleen maar als kous verkrijgbaar. Je kunt nog altijd kiezen voor een mooie kniekous, maar ook voor kousen tot aan de lies en zelfs voor een stevige steunlegging. En dit alles in iedere kleur die je kunt bedenken. Ga voor een paar elegante zwarte compressiekousen, of kies voor een steunkous met een mooi patroon.

Nog een voordeel aan de moderne steunkousen is dat deze gewoon in de wasmachine kunnen worden gewassen op 30 of 40 graden. Ook zijn er veel verschillende soorten materiaal waar je voor kunt kiezen, van dun en soepel tot dik en stug. Kies voor een lekker warme wollen kous, een goed paar sokken voor tijdens het wandelen, of voor een mooie dunne sportsteunkousen – aan jou de keuze!

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Purper terug naar het theater
Purper keert terug naar het theater. Drie belangrijke namen uit de Purper-geschiedenis,...
Read More
0 replies on “Hippe steunkousen”