Het Stadsgesprek: een ode aan het culinaire ambacht

Een groeiende groep Amsterdammers hecht waarde aan ambachtelijk en goed eten. Men is bereid om voor een goed brood naar de andere kant van de stad te fietsen of voor een paté uit een ambachtelijke slagerij meer te betalen. Tegelijkertijd rukt de eenheidsworst op. IJssalons en wafelkramen verspreiden zich door de binnenstad en regelgeving richt zich meer en meer op fabrieksproducten. Wat kan de gemeente doen voor de kleine, ambachtelijke ondernemer? En hoe zit het met de Amsterdamse Voedselvisie die de gemeente in 2014 heeft opgesteld? In Het Stadsgesprek: een ode aan het culinaire ambacht.

Onder leiding van Hiske Versprille (Het Parool) en Tim Wagemakers (De Balie) wordt gesproken met gemeenteraadsleden over hun voedselvisie, met voedselproducenten over de liefde voor het ambacht en met ondernemers over hun ervaringen. En de Amsterdamse première van de korte documentaire Vanaf heden in overtreding over de perikelen van De Pasteibakkerij. Dinsdag 12 januari 2016, aanvang 20.00 uur
De Balie, Grote Zaal, Kleine-Gartmanplantsoen 10 in Amsterdam.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Buitenplaats Beeckestijn presenteert Poppenhuis

Het Poppenhuis is volwassen geworden, de poppen hebben menselijke trekjes gekregen en...
Lees meer