Het nieuwe knooppuntfietsen

Met ongeveer 200 miljoen dagtochten per jaar stappen veel Nederlanders regelmatig op de fiets om Nederland te ontdekken. Hierbij maken ze meestal gebruik van de fietsknooppunten. Dankzij dit systeem kan een route eenvoudig uitgezet worden door knooppuntnummers te volgen. Dit gebruiksvriendelijke systeem kent echter ook nadelen, want vaak lopen de routes niet langs bezienswaardigheden en horeca.
Na een lange ontwikkelings- en testperiode introduceerde het Harderwijkse bedrijf Fietsnetwerk.nl hiervoor een oplossing: ‘De Fietsnetwerk App’. Deze App maakt gebruik van de laatste innovaties op het gebied van GPS-technologie. Hij geeft hierdoor secure begeleiding langs de knooppunten door circa 30 meter voor elk fietsknooppunt informatie te geven over de volgende stap in de route. Een nieuw uitgangspunt en hiermee volledig anders dan de bestaande Fiets Apps. Naast routebegeleiding ontvangen gebruikers van de App in hetzelfde bericht ook omgevingsinformatie op hun smartphone. Dit kunnen bezienswaardigheden of horecagelegenheden zijn, vaak met een aanbieding van de lokale ondernemers.

Indien gewenst kan direct de route hiernaartoe opgevraagd worden. Met een bestand van ongeveer 2200 afstapmomenten, waarvan een groot deel in de provincie Noord-Holland, is er langs elke fietsroute van Fietsnetwerk.nl wel iets te zien of te doen. Dat aantal zal in de komende tijd alleen maar groeien. Door de innovatieve techniek is het batterij- en dataverbruik tot een minimum beperkt zodat zorgeloos een dag gefietst kan worden. De Fietsnetwerk App is gratis te downloaden voor Android en IOS.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Nieuw: ANBO Kennisquiz voor hersengymnastiek tijdens coronacrisis

Om tijdens de coronacrisis de lange dagen thuis op een leuke en...
Lees meer