Het is bijna IJsheiligen: sla je zaden in!

Het-is-bijna-IJsheiligen_-sla-je-zaden-in2

IJsheiligen is een periode om te vieren met nieuwe zaden voor de tuin. Tot deze periode van grofweg 11 tot 15 mei kan het nog vriezen, maar daarna zijn planten en bloemen veilig. Dit is hét moment waarop de tuin verrijkt kan worden met kleurrijke borders en fleurige bloemperken. Het liefst natuurlijk met bloemen of planten die een lange tijd meegaan. Zaai daarom meteen, zodat de bloemen volop uitgroeien. Dan geniet je de rest van het jaar van al het harde werk en de verschillende geuren, kleuren, bloemen en bijen!

Doe de beste ideeën op

Wat gaat u zaaien dit voorjaar? Ontdek dit nu, doe uw beste ideeën op tijdens het bekijken van de zaden op Allezadenkopen.nl. Hier ziet u precies welke zaden geschikt zijn, voor welke periode. Selecteer de maand en het type zaad voor uw eenjarige, tweejarige of meerjarige bloemen. Vul in of u deze plaatst in de kas, buiten, zon of (half)schaduw. Andere kenmerken om op te selecteren: de geur en aantrekkelijkheid voor vlinders!

Het-is-bijna-IJsheiligen_-sla-je-zaden-in1

Juist nu vergeet-mij-nietjes!

Als er iets hoort bij IJsheiligen en het huidige zaaiseizoen, dan zijn dat vergeet-me-nietjes. Deze blauwe bloemetjes met gele hartjes fleuren uw tuin op tijdens de maanden april, mei, juni en juli. Handig van deze bloemetjes is dat ze floreren in zowel natte als drogere tuingrond. En wist u dat de symboliek achter vergeet-mij-nietjes gaat over eeuwige trouw en oneindige liefde? Dit maakt het vergeet-me-nietje extra geschikt als presentje. Hiervoor vindt u bij Allezadenkopen.nl speciale pakketjes, in de vorm van kartonnen doosjes of vrolijk rond blikjes met daarin een schijfje gedroogde aarde en een zakje zaad.

Andere zaden voor deze maand

In deze periode is het ook tijd om de volgende bloemen in te zaaien: Afrikaantjes, Ageratums, Alyssums, Anjers, Asters, Begonia’s, Cineraria’s, Cosmos, Dahlia, Droogbloemen (mooi voor in uw huis!), Gazania’s, Geraniums, Godetia’s, Hanekammen, Lavateras, Leeuwenbekjes, Lobelia’s, Nemesia’s, Petunia’s, Portulaca’s, Salvia’s, Scabiosa, Scheefbloemen, Sierkalabassen, Tabaksbloemen, Verbena’s, Vlijtig Liesjes, IJsbloemen, Zinnia’s en Zomervioliers. Bekijk welke van deze bloemen het beste bij elkaar en uw tuin passen. Maak uw eigen combinaties en geef een eigen invulling aan uw tuin.

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
,
Meer van Redactie Pluswijzer

Kwaliteit busvervoer scoort goed in Noord-Holland

In de Gooi- en Vechtstreek, Haarlem-IJmond en Noord-Holland Noord is de kwaliteit...
Lees meer