Het Geluid van de Stilte

Bij de provincie Noord-Holland op het Houtplein in Haarlem is vanaf donderdag 27 juli de expositie ‘Het Geluid van de Stilte’ te zien. In Noord-Holland zijn 39 stiltegebieden aangewezen, waarvan zes in het Groene Hart. De provincie steunt daarom het initiatief van de Stichting Groene Hart en stelt het Provinciekantoor beschikbaar als expositieruimte.
Een stiltegebied is een gebied dat zoveel mogelijk stil wordt gehouden en waarin de geluiden van flora en fauna overheersen. Deze gebieden worden langzaamaan minder stil.
De Kaart Stiltegebieden op de website van de provincie toont alle stiltegebieden in Noord-Holland. Voorbeelden zijn De Slufter op Texel, Ransdorp-Holysloot bij Amsterdam, De Wijde Blik in het Groene Hart, De Kennemerduinen bij Haarlem en Het Zwanenwater bij Callantsoog. Gedeputeerde Adnan Tekin (natuur en milieu): ,,Stilte is goed voor de mens maar helaas schaars. Om gebieden stil te houden zijn heldere spelregels nodig. Daar gaan we samen met natuurorganisaties en gemeenten voor zorgen.”
 
Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Film Rabat op groot scherm in Noorderpark
Met Eye Buurtambassadeurs geeft het filmmuseum een stem aan de bewoners van...
Read More
0 replies on “Het Geluid van de Stilte”