Herfst in de Schoorlse Duinen

Op zondagochtend 2, 16, 23 en 30 oktober kan men met een Schoorlse Duinengids uitwaaien tijdens een herfstwandeling. In geuren en kleuren vertelt de gids wat de Schoorlse Duinen zo bijzonder maakt en hij laat de paddenstoelen van de Schoorlse Duinen zien. De wandelingen starten om 11.00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en duren ongeveer twee uur.

Staatsbosbeheer en Metius maken het mogelijk om volle maan in de Schoorlse Duinen te beleven. Ga met de gids mee op pad voor een nachtelijke wandeling bij volle maan. Onderweg vertelt een deskundige gids van Metius erover. Vanaf tien jaar, honden zijn niet toegestaan. Er wordt geklommen en de wandeling is daardoor niet geschikt voor minder validen. Deze ruim twee uur durende wandeling is op zaterdag 15 oktober en start om 19.30 uur bij Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Een zintuigenwandeling in de herfst  is een geurige en spannende manier om de natuur te ervaren. Deze tocht is voor volwassenen en kinderen vanaf acht jaar en duurt anderhalf uur. De wandeling is op woensdag 19 oktober en start om 14.00 uur. Of ga mee op vrijdag 21 oktober en ervaar de nacht met alle zintuigen. Aanvang 19.30 uur. Voor alle activiteiten vooraf aanmelden via de site van Staatsbosbeheer.

Op zondag 16 oktober organiseert Buitencentrum Schoorlse Duinen een buitenmarkt. Tijdens deze dag zijn er verschillende activiteiten te doen, bijvoorbeeld schilderen met natuurlijk materiaal of timmeren van een fantasiedier. De toegang is gratis.

 

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Overgrote deel gemeenten totaal niet klaar voor groeiende groep ouderen
Steeds meer ouderen komen in de problemen omdat gemeenten totaal niet voorbereid...
Read More
0 replies on “Herfst in de Schoorlse Duinen”