Henk Ames viert zijn 70-jarig kunstenaarsschap

 

De komende weken exposeert beeldend kunstenaar Henk Ames (1930) uit Bloemendaal in De Waag aan het Spaarne in Haarlem. Henk Ames, wonende in Overveen, jarenlang lid en thans erelid van de kunstenaarsverenigingen KZOD in Haarlem en Sint Lucas uit Amsterdam, kan met recht een van de meest kleurrijke schilders in de regio Kennemerland worden genoemd.

Henk Ames was gedurende de afgelopen decennia niet alleen bekend als beeldend kunstenaar en als tekenleraar aan diverse lycea doch in de vijftiger en zestiger jaren vooral bekend als directeur van het opleidingsinstituut Hendriks voor tekenleraren. Vele tekenleraren van scholen in en buiten de regio zijn door Henk Ames opgeleid. Het begeleiden zat Henk immer “in het bloed”, wekelijks verzamelde hij jarenlang collega’s om zich heen in zijn woning aan de Bloemendaalseweg om gezamenlijk te schilderen of te tekenen. De stijl van Ames is niet onder een noemer te vangen, zijn grote talent beslaat een breed gebied van fijnschilderen, kleurrijk werk en zelfs keramische objecten.

Henk kan, vanwege zijn hoge leeftijd, zijn grote passie de laatste jaren helaas niet meer uitoefenen. Wel heeft hij de wens uitgesproken zijn 70-jarig kunstenaarsschap met een brede overzichtstentoonstelling te vieren samen met de werken van zijn jonge kleindochter Millie Honnebier (leerlinge van de Rietveld Akademie). In de Waag aan het Spaarne 30 vanaf donderdag 13 juli tot en met zondag 13 augustus. Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Bowie én The Beatles in tribuutconcert

Een keur aan Nederlandse artiesten verzorgt een tribuutconcert met nummers van wereldsterren...
Lees meer