Help 70 natuurrijke plekken in Noord-Holland tijdens Landelijke Natuurwerkdag

Tijdens dé grootste groene vrijwilligersactie van Nederland kun je je op 3 november inzetten voor natuur, planten en dieren. En dat is hard nodig! Zoals in Noord-Holland voor de bijen en insecten. Iedereen is welkom op de Landelijke Natuurwerkdag, neem je vrienden en familie mee. Gezond buiten bezig zijn! Kijk op www.natuurwerkdag.nl en reserveer een plekje. Dé kans om je steentje bij te dragen aan het mooier maken van jouw groene omgeving.

Projectleider natuurwerkdag Peter Mol: ,,Landschap Noord-Holland vindt het belangrijk dat de bijen meer hulp krijgen, ze hebben het de laatste jaren zwaar. Tijdens de Natuurwerkdag kun je wilde bijen en andere insecten steunen in hun voorbestaan. Op veel van de 70 natuurrijke werklocaties kun je de beestjes concreet helpen! We merken dat natuurliefhebbers, maar ook bedrijven en politiek steeds meer belangstelling hebben voor een mooie rijke natuur.”

Gedeputeerde Adnan Tekin van de Provincie Noord-Holland opent dit jaar de Natuurwerkdag in Noord-Holland bij het Kennemerstrand te IJmuiden. Dit natuurterrein beheren vrijwilligers en is eigendom van gemeente Velsen. Samen met de Slufter op Texel is dit Nederlands rijkste natte duinvallei. Samen ruimen ze maaisel op in de drassige delen om daarmee de grond meer te verschralen. Een overweldigende hoeveelheid orchideeën is volgend jaar dan (opnieuw) het resultaat! Het is niet toevallig dat de gedeputeerde de Natuurwerkdag opent. Met het programma Betrekken bij Groen steunt de provincie ruim 10.000 vrijwilligers in Noord-Holland. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan het onderhoud van (natuur)gebieden en de vergroting van de biodiversiteit. Ook diverse gemeenteraden zijn uitgenodigd om natuurwerkdaglocaties te bezoeken.

Kies een locatie bij jou in de buurt en reserveer snel een deelnameplek via www.natuurwerkdag.nl (Foto: Seth Carnill)

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Fietsbezorgservice foodora breidt uit

De fietsbezorgservice van kwaliteitsrestaurants foodora breidt dit najaar uit met drie nieuwe...
Lees meer