Heerlijke picknickrecepten voor een geslaagde picknick

picknick

Yes, de terrassen zijn weer open. Fijn dat we weer mogen lunchen, borrelen of dineren op het terras. Maar even zomaar aanschuiven is er niet bij. Je moet toch echt reserveren. Is er geen plek op het terras van je favoriete etablissement? Een leuk alternatief is dan een picknick. Vul een mand vol met lekkers, pak de fiets en trek er op uit de natuur in. Picknicken is een coronaverantwoord uitje, maar ook erg leuk om te doen. Er gaat niets boven lekker buiten zijn en genieten. Welke lekkere hapjes en gerechtjes stop je in de picknickmand? Zoek je smaakvolle gerechten, die eenvoudig zijn om te bereiden? In dit artikel inspireren we je graag met lekkere gerechten en tips voor een geslaagde picknick.

Makkelijk mee te nemen: hartige taart of quiche

Hartige taarten en quiches zijn ideale picknickgerechten. Laat de hartige taart afkoelen en snijd hem daarna in puntjes. Je kunt een hartige taart of quiche prima koud of lauw eten en je hebt er geen bestek voor nodig. Recepten voor een hartige taart of quiche zijn er genoeg of je nu een vleesliefhebber of vegetariër bent. De quiche lorraine bijvoorbeeld is een klassieker onder de quiche recepten en bovendien ideaal om mee te nemen naar een picknick. De quiche lorraine is compact en valt niet zo snel uit elkaar. Dat eet wel zo gemakkelijk. De basisingrediënten zijn eieren, spekjes en kaas en daar kun je naar smaak prei of een andere groente aan toevoegen. Binnen twintig minuten kan de quiche lorraine al in de oven staan. 

Een snelle en lekkere salade of pastasalade 

Ook een rijk gevulde pastasalade is ideaal om mee te nemen naar een picknick. Pastasalades zijn eenvoudig te bereiden, je kunt er eindeloos mee variëren en ze smaken juist koud heel erg lekker. Zoek snel een (pasta)salade recept op en duik de keuken in. Een pastasalade, maar ook een groene salade zijn zo gemaakt. Je hebt speciale saladekommen, waar je een koelelement in kan stoppen. Zo blijft de salade goed koud. Dat is ideaal voor warme dagen. Maak voor de finishing touch een saladedressing die je in een apart bakje meeneemt. 

Oprollen maar

Een heel ander populair gerecht, maar ook perfect voor in de picknickmand zijn wraps. Ook met wraps kun je eindeloos variëren. Heb jij zin in groentewraps met hummus en yoghurtdip? Dat is een heerlijke wrap waarbij je niet hoeft te koken, maar slechts groente hoeft te snijden en dan ben je al praktisch klaar. Rauwe groenten zijn gezond. Voeg daarom wat meer rauwe groenten toe aan de dagelijks maaltijden. Dat kan prima met deze wrap. Of kies voor een variant met pittige garnalen. Een wrap met vis is ook lekker. Welke wrap je ook maakt, rol hem op en pak hem in met aluminiumfolie. Laat de wraps koud worden in de koelkast en daarna zijn ze geschikt om aan te snijden. 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Joost Zwagerman Lezing 2019: Julian Barnes

Jaarlijks wordt in Alkmaar op 18 november, de geboortedag van Joost Zwagerman...
Lees meer