Heerlijke Herfstdagen bij Museum BroekerVeiling

De blaadjes worden bruin, het gaat (nog meer) regenen en het wordt wat guur buiten. Het is herfst! In de herfstvakantie (20 tot en met 28 oktober) worden bij het museum BroekerVeiling allerlei activiteiten. Ga dus gezellig met het hele gezin de herfst vieren in het museum.

In de weekenden kun je met de rondleiders meelopen over het terrein voor een speciale herfstrondleiding. Wat waren de klussen die men deed in het seizoen voor de winter? De rondleiders vertellen meer over het leven van de tuinder van vroeger in de herfst.

Ook doordeweeks worden er activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen met hun ouders of grootouders op bepaalde dagen langskomen om appelmoes te maken van appels uit de boomgaard. Maak prachtige herfstcreaties of een kaars onder begeleiding van de vrijwilligers. Je kunt ook aan eigen pompoen uithollen en versieren. Alle maaksels mag men mee naar huis nemen om ook daar de herfst in huis te halen!

Gedurende alle Heerlijke Herfstdagen kunnen kinderen een speurtocht over het museumterrein doen. De wind heeft allemaal herfstblaadjes over het museumterrein verspreid. Kun jij ze allemaal vinden en het woord bij elkaar puzzelen? Dan kun je bij de balie een lekkere ouderwetse verrassing ophalen.

Toe aan een warme kop soep na alle activiteiten? In het restaurant kan je terecht voor een heerlijke kom herfstsoep.

Uiteraard gaat het varen en veilen tijdens de Heerlijke Herfstdagen ook gewoon. Voor toegang tot het museum gelden de normale entreeprijzen. Kijk voor de data en tijden van de activiteiten op de website: http://www.broekerveiling.nl/evenementen.

* Voor een aantal van de activiteiten geldt een bijdrage, kijk op de website voor meer informatie.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
De Parade met theater, dans, mime en muziek
Op de Parade staan jaarlijks ruim 100 theater-, dans- , mime- en...
Read More
0 replies on “Heerlijke Herfstdagen bij Museum BroekerVeiling”