Heerlijke familievoorstellingen Jungle Boek en Doornroosje in oktober in Carré

Het befaamde Moscow Classical Ballet, dat vorig jaar zoveel indruk maakte met Romeo & Julia, keert terug naar Koninklijk Theater Carré met twee heerlijke voorstellingen voor alle balletliefhebbers en speciaal voor (groot)ouders en kinderen. Doornroosje is te zien van donderdag 25 t/m zondag 28 oktober, Jungle Boek heeft matinees op woensdag 24 en zaterdag 25 oktober. Voor tickets: www.carre.nl.

Jungle Boek

Jungle Boek, naar het beroemde, vele malen verfilmde boek van Kipling, is een feest voor jong en oud. Indrukwekkende decors, kleurrijke kostuums, fantasievolle maskers, grappige personages en verbluffende dans brengen het schattige sprookje van Mowgli, het jongetje dat werd opgevoed door wolven, tot leven. En het is bijna niet te geloven dat de prachtige muziek werd geschreven door de toen pas veertienjarige Alex Prior. De vernieuwende choreografie van deze bijzondere familievoorstelling, waar niet alleen kinderen, maar alle balletliefhebbers van zullen genieten, is van Natalia Kasatkina en Vladimir Vasiljov.

Doornroosje

Een schitterend en betoverend balletsprookje van Natalia Kasatkina en Vladimir Vasiljov op muziek van Tsjaikovski. Hun versie, gebaseerd op Doornroosje en Belle en het beest, is een intrigerend verhaal vol verrassingen. Een spectaculaire, magische feeërie vol drama en dynamiek met verfijnde, sensuele dans van de topcast in een prachtig verlicht landschap. Na de première in Cannes op het Russian Arts Festival waren de kritieken voor de makers en dansers juichend: “Een feest van ballet… een triomf… schitterende prestatie… Ekaterina Berezina is een perfecte prinses Aurora… de charmante Berezina is een wonder van delicate gratie en zelfbewuste techniek…”

Moscow Classical Ballet

Het Moscow Classical Ballet, opgericht in 1966, combineert de exceptionele kwaliteit van de Russische ballettraditie met moderne elementen. De choreografen Natalia Kasatkina, voormalig prima ballerina bij het Bolshoi Ballet, en Vladimir Vasiljov besteden veel aandacht aan de emotionele uitdieping van de personages en zijn in hun producties voortdurend op zoek naar nieuwe vormen van expressie in dans, muziek en aankleding. Daarmee is het gezelschap nationaal en internationaal succesvol. Hun vernieuwende voorstellingen zijn thuis in Moskou altijd uitverkocht en werden enthousiast ontvangen in onder meer Berlijn, Londen, Parijs, Wenen en New York.

 

 

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Platenbeurs van rock tot klassiek
Zondag 19 juli organiseert Dynamite cd-dvd platenbeurzen, een beurs op het Canadaplein in...
Read More
0 replies on “Heerlijke familievoorstellingen Jungle Boek en Doornroosje in oktober in Carré”