Heerlijk en veilig glutenvrij barbecueën

Heerlijk-en-veilig-glutenvrij-barbecueën-

Wil je deze zomer lekker en verantwoord glutenvrij eten, dan kun je gewoon de barbecue aansteken. Met veel groenten, vis en lekkere vleesproducten maar zónder brood en paneermiddelen. Zo houd je alles zelf in de hand. Barbecueën is bovendien eenvoudig, ook met glutenvrije ingrediënten. Bestel je glutenvrije producten gewoon bij de gespecialiseerde webshop: Glutenvrij Le Poole. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een heerlijke glutenvrije barbecue.

Maak zelf glutenvrij brood

Geen barbecue zonder brood! Heb je een glutenallergie, dan is dit niet makkelijk. Als je een broodje erbij wilt, maak je dat gewoon zelf. Er zijn uiteenlopende mogelijk met broodmix van amandelmeel, boekweitmeel, havermeel, kokosmeel, maismeel, rijstmeel, tapiocameel of teffmeel. Gebruik wel bakpapier of vet je bakvorm extra goed in want glutenvrij deeg is zeer plakkerig. Voor een goede structuur zet je tijdens het rijzen een bakje heet water in de oven.

Vers brood bestellen

Naast het zelf bakken met een kant-en-klare glutenvrije broodmix kun je ook vers glutenvrij brood bestellen. Glutenvrij Le Poole is speciaal opgericht om voor mensen met coeliakie gluten buiten de deur te houden. Hierdoor weet je zeker dat er op jouw barbecue geen gluten belanden.

Glutenvrije kruidenmixen en dressings

Een succesvolle barbecue begint met een goede bereiding van de kruiden en dressings. Helaas zitten hier nu juist vaak gluten in. Gelukkig bestaan hiervoor smaakvolle alternatieven zoals kruiden voor pasta, vis en vlees, geheel zonder gluten. Glutenvrij Le Poole heeft deze allemaal op voorraad: meer dan 20 verschillende glutenvrije kruidenmixen speciaal voor de barbecue. Zo kom jij de zomer wel door.

Praktische tips voor je voorbereiding

Ondanks zorgvuldig inkopen doen, blijft het mogelijk dat gluten je systeem binnenkomen. Die kans kun je wel sterk verkleinen door zeer eenvoudige maatregelen te nemen. Dit zijn de belangrijkste tips waarmee je problemen voorkomt: gebruik je eigen barbecue-set en uitsluitend nieuwe barbecue-gereedschappen. Hou ook een eigen gedeelte vrij én herkenbaar door middel van aluminium. Bewaar tevens al je sausjes afgesloten zodat er geen kruimels invallen. Ga aan de kop van de tafel zitten want hier is het altijd net even wat rustiger omdat gezamenlijke gerechten vooral in het midden van de tafel gedeeld worden.

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
, , ,
Meer van Redactie Pluswijzer

Zaanse Schans nummer één topattractie Nederland

De Zaanse Schans staat dit jaar op nummer één als meest bezochte...
Lees meer