Haarlemse Herfst 2018 op 28, 29 en 30 september

Tijdens dit weekend vol hedendaagse kunst treden Haarlemse musea, kunstenaarsinitiatieven en presentatieplekken buiten hun muren en stellen zij kunst tentoon op ongewone locaties in Haarlem centrum.

Deelnemers zijn: 37PK, de-Passages, Frans Hals MuseumHorizonverticaal, Kunstfort bij VijfhuizenNieuwe VideSugar Pop Institute en De Vishal.

Nog even te gaan tot de Haarlemse Herfst zal losbarsten. Dit jaar keert deze kunstmanifestatie terug met een uitgebreid festivalprogramma dat de hedendaagse kunst die Haarlem rijk is in alle vormen viert. Dit jaar presenteren de musea, presentatie plekken en kunstenaarsinitiatieven achter de Haarlemse Lente een vernieuwend programma onder de naam Haarlemse Herfst. Het programma wordt op vrijdag 28 september feestelijk afgetrapt in Museum het Dolhuys. Voor het programma stelt iedere deelnemende instelling voor één weekend een tentoonstelling samen met hedendaagse kunstenaars op een bijzondere, soms zelfs verborgen, locatie in het centrum van Haarlem. Op zaterdag 29 september is er een verdiepend programma met debat en screening en op zondag 30 september is er een muzikale finissage.

Op vrijdag 28 wordt het festivalprogramma van de Haarlemse Herfst 2018 feestelijk afgetrapt in Museum het Dolhuys vanaf 16.00 uur met openingsspeeches, een muzikale performance door kunstenaars duo Lucas Hoeben en componist Joost Nelissen met aansluitend een borrel. Vanaf 17.00 uur zijn alle Haarlemse Herfst tentoonstellingen, op bijzondere locaties verspreid over het centrum van Haarlem, open voor publiek. Haarlemse schrijver en kunstenaar Janneke Hopman is tijdens deze avond overal door de stad op de verschillende tentoonstellingslocaties van de Haarlemse Herfst te vinden waar zij korte gesproken essays voordraagt. Om 18.00 uur kan er aangesloten worden bij de opening van de tentoonstelling Ruis! in het Frans Hals Museum HAL met verschillende sprekers en een performance door kunstenaar Ivan Cheng. Op de historische zolder van de Haarlemse bibliotheek centrum geeft de Japanse Kunstenaar Takeshi Ikeda als onderdeel van zijn presentatie, samengesteld door Kunstfort bij Vijfhuizen deze avond om 21.00 uur een bijzondere performance. Niet alleen tijdens de vrijdagavond maar ook in het weekend zijn er verschillende dingen te doen. Zo is er op zaterdagavond een speciaal avondprogramma in 37PK met een debat en screening en is er op zondag een rondleiding en finissage om 17.00 uur. Toegang tot alle Haarlemse Herfst tentoonstellingen en activiteiten is gratis.

Programma
Vrijdag 28 september
16 – 17 uur 
Feestelijke opening in Museum het Dolhuys.
17 – 22 uur Avondprogramma op verschillende locaties.
18 uur Opening Ruis! in Frans Hals Museum HAL.
21 uur Performance Takeshi Ikeda (Kunstfort bij Vijfhuizen) in Bibliotheek Haarlem Centrum.

Zaterdag 29 september
12 – 17 uur 
Alle locaties zijn open.
17 – 22 uur Avondprogramma in 37PK.

Zondag 30 september
12 – 17 uur 
Alle locaties zijn open.
17 uur Finissage Haarlemse Herfst met autoradio DJ-set door Horizonverticaal aan het Donkere Spaarne 32.
*Er zijn enkele afwijkende openingstijden die kunnen verschillen per locatie.

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Gezond wonen met hortensia

Een kamerhortensia is meer dan een mooie plant vol bloemen. Onderzoekers van...
Lees meer