Gulden Leeuw terug in Nederland

In de laatste negen maanden heeft De Gulden Leeuw de legendarische ‘figure 8  loop’ over de Atlantische Oceaan gevaren. De Gulden Leeuw, een klasse A  Tall Ship varend onder Nederlandse vlag, is woensdag 18 mei teruggekeerd in Amsterdam.
De stemming aan boord was de laatste weken een stortregen van zowel  zeewater als ook opwinding, mede doordat de laatste haven, Amsterdam, in  zicht kwam.  De crew heeft 19 havens aangedaan gedurende deze reis en dat leverde een grote bron van leerzame avonturen. Ze hebben kameel gereden in de  Sahara, gesurfd op de golven van de Canarische eilanden, te voet de  Tafelberg beklommen in Zuid-Afrika, de tango in Argentinië gedanst, wijn  geproefd in de Azoren, gedoken bij de riffen van Fernando de Noronha en ze ontdekten de drie meeste afgelegen bewoonde eilanden van de wereld, St. Helena, Ascension Island en Tristan Da Cunha.

Het schip heeft als doel Sail Training en schoolschip sinds het in 2010  is herbouwd. Het is een thuis geweest voor 54 trainees, leraren en  nautische crew. Class Afloat is een middelbare school en brengt een eerstejaars universitair programma. Op 19 mei werd de voltooiing van een krachtig en lonend Class Afloat leerjaar gevierd, dat eind augustus 2015 begon.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Eenden vangen in de eendenkooi

Iedereen kan op dinsdag 16 mei, donderdag 18 mei of dinsdag 23 mei...
Lees meer