Grootste Band maakt zich op voor groots concert

Na het succes van De Grootste Band van Nederland vorig jaar, maakt de organisatie zich nu op om nog groter te gaan. Meer dan 600 muzikanten geven op 28 mei een concert ’60 jaar popmuziek’ op het evenemententerrein bij de Lichtfabriek. Honderden drummers, zangers, toetsenisten, gitaristen en blazers spelen samen in één band.

Het concert is bedoeld om aandacht te genereren voor stichting Muziekids dat zich inzet om langdurig zieke kinderen kennis te laten maken met alle facetten van de muziek. Gebleken is dat onder andere muziek maken een positieve bijdrage kan hebben op het genezingsproces. Het idee is ontstaan nadat initiatiefnemer Alain Timmers een filmpje zag, dat in de zomer van 2015 op internet circuleerde. In dit filmpje spelen vele honderden Italiaanse muzikanten en vocalisten een nummer van The Foo Fighters. Via een oproep op zijn Facebookpagina verzamelde hij in rap tempo 250 muzikanten. In 2016 speelden die muzikanten het nummer ‘Rocking in the Free World’ van Neil Young op de Haarlemse Grote Markt.

De complete band van ruim 600 muzikanten wordt aangestuurd door muzikaal leider, Jaco van der Steen. Samen met de organisatie van DGBVN heeft hij nummers uit de rijke popgeschiedenis uitgekozen. Het thema van het concert is dan ook ’60 jaar popmuziek’. Vanaf 15.00 uur aan de Oerkapkade, achter de Lichtfabriek in Haarlem. Foto: Franklin van de Erf.

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
1.091.074 Noord-Hollanders vulden tot begin december hun keuze over orgaandonatie in op donorregister.nl
Steeds meer mensen in Nederland registreren al hun keuze in aanloop naar...
Read More
0 replies on “Grootste Band maakt zich op voor groots concert”