De groeiende tuintrend van 2018: douglas hout

Oerdegelijke en authentieke materialen zullen het in 2018 gaan maken. De industriële trend die vooral binnenshuis heerst, breidt zich langzamerhand uit naar de tuin. Oud gebakken klinkertjes en ruw houten materialen voor terras en veranda zijn helemaal hip. Dit jaar zet ook het massale gebruik van douglas hout zich voort. Douglas veranda, douglas vlonder maar zeker ook het Zweeds rabat gaat we dit jaar veelvuldig terugzien.

Krijgt u al zin om in de tuin aan de slag te gaan? Het mooie weer komt er weer aan. Als u ook een industriële look aan de tuin wilt geven, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een schutting van zwart zweeds rabat. Dit hout heeft een ruwe, grove uitstraling. Een schutting van zwart zweeds rabat is een mooi verlengstuk van uw interieur. Steeds vaker willen we een tuin waarin we écht de natuur ervaren en veel waarde hechten aan comfort. Het moet niet alleen een plek zijn waar we alleen lekker buiten kunnen zijn maar eerder een verlengstuk van de woonkamer. Zwart zweeds rabat kan ‘gedompeld’ of gespoten zijn. Gespoten rabatdelen hebben geen nabehandeling nodig. Gedompelde delen daarentegen wel: één keer nabehandelen is voldoende.

Om een natural RAW-look te krijgen, een trend die in 2018 ook door zal zetten, kun je het douglashout onbehandeld laten en het zodoende laten vergrijzen. Veel mensen houden van deze natuurlijke verandering. Een nadeel hieraan is dat het hout minder lang mee gaat. Daarom is het goed om kennis te hebben over de duurzaamheid ervan.

De vraag naar douglas blijft de afgelopen jaren stijgen. Waarom? Omdat het een warme uitstraling heeft en een lange levensduur. Douglas hout is duurzaam. We zien dat duurzaamheid al een paar jaar een sleutelwoord geworden is in onze maatschappij. We willen graag duurzame producten en zorgen dat we onze bronnen en leefomgeving niet uitputten.

Upcoming: red cedar

Red cedar is een houtsoort met sjeu: nog iets luxer, chiquer en duurzamer dan douglas. Maar uiteraard ook iets prijziger. Red cedar kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Red cedar, ook wel bekend als Western Red Cedar, is zacht maar erg duurzaam. Red cedar hout is dus zeer geschikt als gevelbekleding. Dit houtsoort is goed bestand tegen allerlei weersinvloeden. Is het heel warm of vriest het juist heel hard, dan drogen de verticale of horizontale planken wellicht wat uit maar zullen niet barsten of kromtrekken.

Voor het grootste aanbod aan douglas en red cedar hout, geeft Houthandelonline graag advies.  Daarnaast leveren zij ook tuinhout, een ruim assortiment plaatmateriaal en betontriplex. Zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen bij hen terecht. Kijk voor informatie even op de site: www.houthandelonline.nl.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Feest in Tassenmuseum Hendrikje
Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam viert het weekend van 16 en 17 april...
Read More
0 replies on “De groeiende tuintrend van 2018: douglas hout”