Gratis tulpen plukken op de Dam

Op zaterdag 21 januari is het tijd voor een typisch Hollands feestje: Nationale Tulpendag. Het is de officiële aftrap van een nieuw snijtulpenseizoen. Op de Dam in Amsterdam leggen tulpenkwekers een gigantische pluktuin aan met zo’n 200.000 tulpen in verschillende kleuren. Vanaf 13.00 uur mag iedereen gratis een bosje tulpen plukken. Naar verwachting is de Dam rond 16.30 uur helemaal ‘leeggeplukt’.

Het thema van Nationale Tulpendag 2017 is Dutch Design. Net als tulpen een visitekaartje van Nederland voor de hele wereld. Het thema komt onder meer tot uiting in het ontwerp van de pluktuin.
Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt daarmee ieder jaar de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Tot eind april is Hollandse tulp volop verkrijgbaar in meer dan 1.000 verschillende soorten. Van knalgeel tot donkerpaars, van lelievormig tot gefranjerd en van tweekleurig tot dubbelbloemig. Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers. Samen met familie, vrienden en vrijwilligers leggen zij de pluktuin aan.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Fluisterend langs smienten en wuivend riet

Altijd al eens in de winter op het water willen zijn? Vaar...
Lees meer