Gratis rondleidingen in Grote Kerk Alkmaar in zomermaanden

De Grote Kerk Alkmaar is het bezoeken meer dan waard! Ook deze zomer is de kerk van dinsdag t/m zondag voor het publiek geopend en gratis toegankelijk. Vanaf begin mei worden in de kerk op een vijftal donderdagochtenden rondleidingen onder leiding van een ervaren gids aangeboden. Deelname is gratis, men dient van tevoren wel een toegangskaart te reserveren.

Geschiedenis

De Grote Kerk in Alkmaar is de grootste kerk van Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. De kerk staat ook bekend als de Grote Sint Laurenskerk en begon als een katholiek gebouw. Sinds de reformatie in 1573 werd de kerk het centrum van de protestantse eredienst. Beide religies hebben veel sporen nagelaten: dat maakt de kerk extra bijzonder. Kunstwerken zoals de beroemde gewelfschildering ‘Het Laatste Oordeel’ van Van Oostsanen, schilderingen van Van Everdingen en een gloednieuwe permanente tentoonstelling over de indrukwekkende historie van kerk sieren de Grote Kerk Alkmaar. Of bezoek de fototentoonstelling van de Alkmaarse Hellen van Meene, gebaseerd op het schilderij ‘De Zeven Werken van Barmhartigheid’, dat al eeuwenlang tot het interieur van de Grote Kerk behoort.

Reserveren

De rondleidingen worden aangeboden op 2 mei, 6 juni, 4 juli, 1 augustus en 5 september om 11.15 uur (allen op donderdag). Deelname aan de rondleidingen is gratis, maar aangezien er beperkt plek is, is het aan te raden om online een ticket te reserveren. Kijk hiervoor bij de betreffende datum op www.grotekerkalkmaar.nl.

Openingstijden

De Grote Kerk Alkmaar kan van 30 april t/m 15 september gratis bezocht worden voor bezichtiging en bekijken van exposities. De kerk is deze periode geopend van 11.00 tot 17.00 uur (raadpleeg voor uitzonderingen www.grotekerkalkmaar.nl). Foto: aangeleverd.

 

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Zondag 14 oktober: IVN excursie paddenstoelen

Het hele jaar door zie je ze niet, en in de herfst...
Lees meer